Victòria vibrant i emocionant de l’ICL Manresa davant el Palencia per 78 a 73

Els del Bages s’emporten un partit ben gestionat amb un Trias que va fer grans xifres (18 punts i 39 de valoració), i Lundberg jugant un gran final (17 punts). 78 ICL Manresa | Costa 8, Allen 6, Muñoz 10, Hamilton 5 i Trias 18; Jou 3, Lundberg 17, Martín 5, Sakho 3 i …

Diumenge 28 de Gener de 2018 a les 22:14

Els del Bages s’emporten un partit ben gestionat amb un Trias que va fer grans xifres (18 punts i 39 de valoració), i Lundberg jugant un gran final (17 punts).

78 ICL Manresa | Costa 8, Allen 6, Muñoz 10, Hamilton 5 i Trias 18; Jou 3, Lundberg 17, Martín 5, Sakho 3 i Gintvainis 3.

73 Chocolates Trapa Palencia | Pressley 2, Grimau 21, Miso 14, Otegui 3 i Ruffin 2; Pino 15, Garrido 5, Cvetinovic 5, Barnes 6, Campara i Toledo.

Parcials: 20-14, 19-26; 18-9 i 21-24.

Victòria important i emocionant a parts iguals al Nou Congost. L’ICL Manresa va aconseguir derrotar el Palencia en un gran partit que va fer gaudir els espectadors i que els locals van controlar bé en els darrers minuts. Jordi Trias va tornar a exercir d’MVP amb 18 punts, 11 rebots i 39 de valoració, i també va estar fi, sobretot a la segona meitat, Gabriel Lundberg, que acabava amb 17 punts.

L’inici del partit alternava el lideratge en el marcador, però l’ICL Manresa aconseguia obrir un forat de 9 punts amb un encert triple de Hamilton, molt actiu a l’inici tant al davant com al darrere. Muñoz anotava en contraatac, i forçava el minut visitant. Al final del primer període, l’avantatge local quedava en 6 punts.

Empataven els de Palència només començar el segon període, i al Manresa li costava anotar. Ho aconseguia per primer cop a través de Martín. Es posaven per davant els castellans, però un triple de Muñoz responia a 4:40 per la mitja part. Tot i les bones defenses, l’ICL Manresa no podia evitar que marxessin per davant els visitants al vestidor.

L’inici del tercer quart, i el parcial, van ser favorables al Manresa. Començava robant i anotant Lundberg, i després era Trias qui encertava des de sota. Dos triples consecutius de Lundberg, seguits d’una pilota robada i safata de Costa forçaven de nou els visitants a parar el partit. No aconseguia desempallegar-se del rival, però tenia una renda de 8 punts.

Els darrers 10 minuts van estar marcats de nou per la igualtat, i els locals van haver de suar de valent per endur-se la victòria. Un triple de Gintvainis anul·lava la zona dels visitants, i les faltes paraven el ritme del partit amb freqüència. S’acostaven amb un triple de l’ex-jugador manresà Jordi Grimau, però les bones defenses, els tirs lliures, i una bona pressió de Costa que va forçar 8 segons al base visitant tancaven el partit.

Aleix Duran deia a la roda de premsa posterior al partit que «afrontàvem un partit després d’una setmana intensa, amb 3 partits; hem sortit amb energia, però la utilitzàvem malament, un segon tard; amb l’encert hem pogut obrir un petit forat, però el Palència és un equip que s’enganxa al partit; a la mitja part hi havia un marcador igualat, i sabíem que ells podien disminuir l’encert exterior; hem tingut un tir per estar a 11 punts, però ells s’han tornat a enganxar, tenen una plantilla amb experiència que no es posa nerviosa».