Victòria a la pròrroga del BAXI Manresa a Donosti (85-91)

Patiment per arribar a la pròrroga i per derrotar el cuer en un partit d’infart. Lundberg amb 22 punts i Toolson amb 19 lideren l’anotació.

Diumenge 13 de Gener de 2019 a les 16:36

85 Delteco GBC | Van Lacke 9, Pérez 10, Corbacho, Burjanadze 12 i Barro 4; Gutiérrez 8, Nevels 20, Maiza, Sekulic 14, Salvó 4, Bobrov 4, Oroz.

91 BAXI Manresa | Lundberg 22, Toolson 19, Tomàs 2, Dragovic 10 i Lalanne 15; Fisher 14, Jou, Sima 1, Muñoz 1 i Zubcic 7.

Parcials: 10-22, 25-9, 16-22, 23-21. PR: 11-17

Partit irregular del BAXI Manresa a Donosti, però que ha servit per aconseguir una victòria importantíssima, la novena. Va caldre forçar la pròrroga després dels tirs lliures dels locals i Lundberg no ha fallat des dels 4,60. El danès ha estat el més entonat amb 22 punts, seguit de Toolson amb 19.

L’inici del partit era prometedor per al BAXI Manresa, amb un parcial de sortida de 2 a 14. Toolson anotaria 12 punts en el primer període, i els locals no trobaven la manera d’anotar per la bona defensa manresana. Acabava el primer període amb 10-22.

En el segon període, mal moment per als interessos del BAXI Manresa, que encaixava un parcial de 25 a 9.Un triple inicial de Fisher contestava els primers encerts locals, però les pèrdues van castigar els del Bages en aquest període. Només el bonus, els tirs lliures i un triple final de Lundberg feien que el forat no fos més gran.

Segona part també travada. Començava el BAXI Manresa amb més energia que el rival, i es col·locava 4 punts per sobre. El pivot haitià aguantava l’equip en el frec a frec del tercer període. Una esmaixada de Lundberg bestial deixava amb avantatge el Manresa a les portes del que havien de ser els darrers 10 minuts.

Caldria però un quart quart i una pròrroga per segellar la victòria. Els darrers en arribar entraven en acció: Zubcic amb una esmaixada en contraatac i Fisher amb un 2 més 1. En la darrera jugada del període, els locals erraven un tir lliure que els deixava amb 2 punts d’avantatge. Lundberg rebia falta i empatava per forçar la pròrroga amb 3 segons. En la pròrroga, el Manresa va poder estar encertat a l’inici per enfonsar moralment els locals.Iffe i Zubcic anotaven primer, mentre que un triple de Toolson i una bomba de Fisher forçaven un minut de temps mort local. El partit va tancar-se a la línia de tirs lliures.

Peñarroya, tècnic manresà, deia a la sala de premsa que “ens n’anem satisfets pels resultat, però les dinàmiques han influït en que guanyem; hem començat bé, amb les idees clares i energia, dominant, i això ens ha fet equivocar sobre quin tipus de partit tindríem; hem perdut 8 pilotes en el 2n quart, i el rival ha portat la iniciativa; al final, la nostra personalitat i la mala dinàmica de Gipuzkoa ha fet que guanyem i arribem amb opcions de disputar la Copa a la darrera jornada de la primera volta”.