Un tercer quart arrasador del València Basket condemna l’ICL Manresa a una derrota àmplia

Primera part acceptable de l’equip del Bages, que acaba perdent per 100-55 davant el tercer classificat de la Lliga Endesa. 100 Valencia Basket | Diot 5, San Emeterio 17, Sastre 5, Sikma 9 i Oriola 6; Thomas 15, Van Rossom 8, Sato 11, Dubljevic 8, Vives 3, Martínez 10 i Kravtsov 3. 55 …

Dijous 29 de Desembre de 2016 a les 23:30

Primera part acceptable de l’equip del Bages, que acaba perdent per 100-55 davant el tercer classificat de la Lliga Endesa.

100 Valencia Basket | Diot 5, San Emeterio 17, Sastre 5, Sikma 9 i Oriola 6; Thomas 15, Van Rossom 8, Sato 11, Dubljevic 8, Vives 3, Martínez 10 i Kravtsov 3.

55 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 3, Tomàs 15 i Cakarun 3; Cvetkovic 4, Aranitovic 3, Montañez 2, Zaytsev, Sakho 6, Belemene 3 i Costa.

Parcials: 24-20, 23-15; 21-7 i 21-13.

L’ICL Manresa va poder aguantar mitja part al Valencia Basket. Després de dos parcials perduts però lògics, va caure en picat en el tercer quart, perdut per 32-7, i va acabar encaixant una àmplia derrota, 100-55.

El partit començava igualat, i feia la primera cistella Cakarun. 8 punts consecutius de Sastre posaven el primer avantatge local, però responien Machado i Tomàs posant el Manresa a 1 punt. L’encert local donava avantatges, però la primera sèrie de Pere Tomàs sense error en els triples estrenyia el marcador. Sakho als tirs lliures deixava el 24-20.

En el segon període, Belemene responia les dues cistelles inicials del València, però els triples tornaven a fer patir els del Bages. Aranitovic amb un dos més u reduïa la diferència a 10 punts, però el València ja començava a escapar-se.

Després de la mitja part, els pitjors moments de l’ICL Manresa. Anotava Trapani, però l’ex-manresà Rafa Martínez agafava una ratxa imparable de punts, i el Manresa no trobava respostes. Parcial demolidor que deixava el partit pràcticament tancat (79-42).

El darrer quart va ser un tràmit en què l’ICL Manresa va intentar mantenir-se ferm, però els locals estaven amb massa confiança, i la victòria no els va perillar en cap moment. Problemes en atac per als catalans, i Sato i Vives anotant fins el 100-55 definitiu.

A la sala de premsa, Ibon Navarro deia que «hem fet uns 20 minuts inicials bons en quant a el que volíem fer avui: un equip que vol competir, saber què ha de fer; ens ha donat ànims estar a prop al marcador, però en el tercer quart el València ha sortit amb una marxa més i ha estat un darrer quart per oblidar; en el darrer quart no hem estat prou llestos per jugar amb un equip que estava per sobre nostre a nivell físic; hem d’aprendre del que no s’ha de fer davant un equip superior».