Un altre final d’infart dóna a l’ICL Manresa la primera victòria (86-85)

Nacho Martín amb 19 punts concentrats a la recta final inclosos 2 tirs lliures a 1.2” fan guanyar el partit amb un Congost de nou immens.

Divendres 18 de Maig de 2018 a les 22:57

86 ICL Manresa | Costa 5, Lundberg 11, Muñoz 6, Martín 19 i Trias 18; Hamiton 2, Jou 4, Sakho 5, Garcia, Allen 6, Mazaira i Gintvainis 10.

85 Chocolates Trapa Palencia | Garrido 3, Grimau 6, Pino 11, Cvetinovic 14, Ruffin 2; Pressley 22, Miso 6, Otegui 17, Busma 4, Campara i Toledo.

Parcials: 26-18, 16-24; 20-20 i 24-23.

Un altre partit no apte per a patidors, però de nou surt cara a l’ICL Manresa que es posa 1-0 a la sèrie de semifinals amb el Palencia. Tot I un bon inici dels vermells, va caldre tornar a patir de valent però apareixia al Nou Congost l’ambient de la grada i, sobretot, Nacho Martín, que acabava amb 19 punts per decidir.

El partit arrencava molt bé per a l’ICL Manresa, que s’escapava en el marcador amb un triple de Costa que culminava un parcial de 7-0. Muñoz repetiria més tard des de la llarga distància amb el 16-5, però els visitants mica en mica s’acostaven, però un triple de Gintvainis posava el 23-16 i el Manresa guanyava per 8 punts en la primera pausa. Moltes protestes al final dels primers 10 minuts per una falta en atac assenyalada a Lundberg, quan tothom es pensava que seria un 2 més 1 per rubricar el període.

El segon període va ser per als visitants, a la inversa, per arribar a la mitja part amb empat. Grimau anotava i parava el joc Diego Ocampo des de la banqueta. S’arribava a una fase amb molts tirs lliures, i anotaven Jou, Gintvainis i Trias, però epataven els visitants amb un 2 més 1. Tot per decidir al descans.

La igualtat presidiria de nou l’intercanvi de cops del tercer període, en què per part local anotaven els “petits” però amb penetracions i portes enrere. Sakho també tindria bons moments per anotar 4 punts consecutius, però tot quedava a l’aire.

En el darrer quart, patiment fins al final. Primer era el Manresa qui liderava, amb un triple de Martín que posava 7 per sobre els del Bages, però després d’una fase de desencert general, Més encara quan els visitants es col·locaven amb avantatge ja en el minut final. Un triple de Nacho empatava el partit a 84 amb només 12 segons al marcador. Anotaven un dels tirs i Nacho penetrava per rebre falta i anotar a només 1” del final. No encertaven en la darrera jugada. La primera victòria es quedava al Nou Congost.

Diego Ocampo, deia a la roda de premsa posterior que «crec que hem començat bé el partit, dominant el rebot i corrent, hem posat la pilota dins, l’hem tret, hem circulat… però en el segon quart ens han anotat 24 punts des del mal atac; en alguna situació per quedar parats després de fallar; hem estat poc sòlids en la defensa de l’u contra u; ells han jugat bé al seu ritme; al final del tercer quart i inici del segon hem fet un bon canvi de ritme empesos pel públic; hem de millorar la defensa; Nacho ha estat excel·lent al final del partit, ens ha sortit cara, però hem buscat també la bona sort».