S’escapa la victòria salvadora del Nou Congost

L’ICL Manresa ensopega a casa amb el RETABET.es GBC i la victòria d’Estudiantes posa en perill la permanència 78 ICL Manresa | Foster 12, Simon 10, Grigonis 5, García 9 i Musli 20; Auda 13, Sandul 1, Hernández, Costa, Flis i Otverchenko. 80 RETABET.es GBC | Llompart 10, Vrkic 5, , Grimau 17, …

Diumenge 15 de Maig de 2016 a les 21:18

L’ICL Manresa ensopega a casa amb el RETABET.es GBC i la victòria d’Estudiantes posa en perill la permanència

78 ICL Manresa | Foster 12, Simon 10, Grigonis 5, García 9 i Musli 20; Auda 13, Sandul 1, Hernández, Costa, Flis i Otverchenko.

80 RETABET.es GBC | Llompart 10, Vrkic 5, , Grimau 17, Landry 18 i Doblas 8; Agbelese 10, Maiza 2, Motos 10, Otegui, Oroz i Olaizola.

Parcials: 23-11, 18-16, 21-30 i 16-23.

Tarda nefasta per als interessos de l’ICL Manresa, que perd per 2 punts a casa davant del RETABET.es GBC. Tocarà guanyar a Vitòria o esperar la derrota del Movistar Estudiantes per poder lligar la permanència. 20 punts i 26 de valoració de Musli no han servit per guanyar en un partit marcat pel mal tercer quart.

El partit començava amb un bon parcial de l’ICL Manresa, que doblava en el marcador el rival. La bona actuació de Juan García (ahir en el cinc inicial), sobretot des dels triples, donava ales als manresans. Jaramaz i Simon s’afegien al festival triplista, i Agbelese donava respostes a la pintura.

En el segon quart, un altre resultat parcial favorable als bagencs. Anotaven Auda i Simon de 2, i responia a la pintura Agbelese de nou. Jordi Grimau feia 2 cistelles consecutives que posaven a 10 punts el rival, i els tirs lliures mantenien a distància el rival del Manresa. Darrera cistella sobre la botzina de Vrkic pel 41-27.

Després de la mitja part, davallada sobretot defensiva de l’ICL Manresa, que cedia faltes i rebots en defensa. Grimau i Landry anotaven amb facilitat, fins a deixar el RETABET.es GBC a només 5 punts. El desencert en els triples del període i els tirs lliures es giraven ara en contra del Bàsquet Manresa.

En el tram final l’ICL Manresa va notar la pressió de necessitar la victòria, i hi va haver moltes precipitacions i errors en atac. Poc encert, tret dels darrers minuts amb Dejan Musli a la pintura, que va treballar per poder anotar la darrera cistella, escombrada per un dels visitants. El poc encert des dels tirs lliures tampoc ajudava.

Ibon Navarro va dir a la roda de premsa que «hem jugat una molt bona primera meitat, ens hem mostrat força sòlids; hi ha hagut jugadors d’ells que ens han fet més mal del que ens esperàvem; han pogut anotar algunes cistelles els joves, que ens han sorprès; el tercer quart, a banda del seu encert, hem hagut de jugar de la manera que no ens agrada, els ha obert el camp amb errors nostres».