Remuntada i victòria per 82 a 80 de l’ICL Manresa per posar el 2-0

De nou partit ajustadíssim i guanyat per l’ICL Manresa 82-80, amb bons números de Martín (21 punts) i Allen (14). Divendres, a les 21:00, 3r partit a Palència.

Diumenge 20 de Maig de 2018 a les 21:24

82 ICL Manresa | Costa 5, Lundberg 10, Allen 14, Martín 21 i Trias 8; Hamilton 7, Jou, Sakho 4, Garcia, Muñoz 11 i Gintvainis 2.

80 Chocolates Trapa Palencia | Pressley 12, Pino 17, Grimau 11, Otegui 16 i Busma 2; Miso 7, Garrido 5, Ruffin, Cvetinovic 6 i Toledo 4.

Parcials: 18-18, 13-23; 25-20 i 26-19.

L’ICL Manresa aconsegueix una nova victòria per agafar més avantatge en la sèrie de semifinals, però cada partit està sent un cara o creu d’infart. Aquest diumenge, 82-80 al Nou Congost amb grans actuacions de Nacho Martín, 21 punts i Noah Allen, amb 14. El tercer partit serà divendres a Palència.

El Nou Congost esperava no patir, i va fer-ho de nou. L’inici, però, era favorable als de casa, amb un triple d’Allen i dues cistelles de Martín per posar el 8-2. Retallaven els visitants, però podia córrer el Manresa per situar el 18-10. Un parcial de 0-8 en els darrers minuts feia que s’empatés el partit.

Els visitants sortien i dominaven el segon període per posar-se a 10 punts a la mitja part. L’ICL Manresa només sumava des de la línia de tirs lliures, i el Nou Congost s’escalfava amb les decisions arbitrals. La pilota, però, no volia entrar, i només Muñoz i Allen des de la línia de tirs encertaven. Calia remuntar.

Mitja remuntada va arribar en el tercer període, amb una cistella de Martín i una altra de Trias, que esmaixava. Llavors, arribaria una bona ratxa de triples, amb Lundberg, Martín i 2 de Muñoz, que tot i les respostes també de llarga i mitja distància dels castellans, acostaven el Manresa. Semblava que abans del darrer minut s’escapava de nou el Palencia, però un 2 més 1 de Martín posava els vermells a 5 punts.

En els darrers 10 minuts, Lundberg responia al triple inicial visitant, i Hamilton tornava a posar l’equip al partit amb un triple pel 64 a 66. Llavors, moment per Allen, safata i triple per posar per davant el Manresa. Arribaria llavors una fase final plena de tirs lliures, amb força encert local. El final també va estar marcat per la desqualificació del tècnic visitant.

A la roda de premsa, Diego Ocampo declarava que «hem començat bé, en defensa i circulant bé, però al final del primer quart un parcial de 0-6 era el prolegòmen del que passaria al segon quart; no hem parat les penetracions directes, i tampoc hem gastat faltes per parar-ho; hem estat millor en atac, però sense llençar a cistella, calia que estessim preparats; nosaltres hem tingut dubtes, i ells ens han fet alguna cistella impressionant; se’ns ha posat el partit molt difícil perquè en el tercer quart han jugat amb molta confiança, però no ens hem desmuntat i en un final igualat ho hem aconseguit, patint molt; els jugadors han demostrat mentalitat molt bona».