La Bruixa d’Or aguanta mig partit i acaba encaixant una derrota excessiva

Pere Romero s’estrena a la banqueta en un partit complicat davant el Laboral Kutxa, que va desequilibrar amb l’encert en els triples. Giannopoulos i Salva destaquen per part dels manresans amb 20 i 18 punts respectivament. 101 Laboral Kutxa | Heurtel 6, Causeur 6, San Emeterio 12, Mainoldi, Pleiss 11; Poeta 21, Hanga 14, Nocioni …

Diumenge 13 de Abril de 2014 a les 01:24

101 Laboral Kutxa | Heurtel 6, Causeur 6, San Emeterio 12, Mainoldi, Pleiss 11; Poeta 21, Hanga 14, Nocioni 18, Hamilton 7, Diop 5, Van Oostrum. 78 La Bruixa d’Or | Hernández 2, Arco 18, Kouguere 4, Arteaga 2, Monroe 12; Asselin 5, Eriksson 7, Goodridge, Larsen 2, Creus 2, Giannopoulos 20, Ljubicic 4.

Parcials: 24-18, 16-16; 29-21 i 32-23.

Àrbitres: Hierrezuelo, Araña, Sacristán.

La Bruixa d’Or ha encaixat una derrota excessivament dura a la pista d’un rival d’alt nivell com és el Laboral Kutxa. Els homes de Pere Romero, que avui s’estrenava a la banqueta dels bagencs, van poder mantenir a ratlla els d’Scariolo durant més de 20 minuts, però en el tercer quart els bascos ja es van situar massa lluny. Giannopoulos, amb 20 punts va fer el millor partit des de que és a Manresa, i juntament amb Salva Arco, van destacar per sobre de la resta. Álex Hernández va haver de retirar-se abans d’hora per un cop a la cuixa dreta.

En el primer període, la cosa prometia. Es va notar el canvi en la direcció de l’equip, que va avançar-se en els primers instants (0-4). De seguida, però, Causeur, San Emeterio des dels 6,75 i un eficientíssim Nocioni van encarregar-se de marcar territori. L’equip va agafar oxigen amb l’entrada de Ljubicic i Giannopoulos, que deixaven La Bruixa d’Or a 6 punts (24-18).

En els següents 10 minuts, bon inici amb el grec Giannopoulos liderant l’anotació (va provocar 3 jugades de cistella i falta), però el pes pesant de Nocioni seguia manant sobre el parquet. Al minut 16, Álex Hernández va haver de retirar-se després de notar molèsties a la cuixa dreta, on ja havia rebut un cop durant el darrer entrenament a Manresa. Creus va suplir el murcià i va tornar a tenir minuts.

El tercer quart va començar a fer insalvable la derrota. Tot i que la diferència de 9 punts del parcial no va ser escandalosa, remuntar 14 punts semblava ja molt difícil. En aquesta segona meitat va emergir Salva Arco, anotant la totalitat dels seus 18 punts. En l’inici del tercer quart, Monroe, Asselin i Giannopoulos retallaven la distància fins els 7 punts (47-40), però la remuntada no va anar a més. Pleiss va tancar bé els rebots i San Emeterio l’acompanyava per deixar el Manresa lluny.

El darrer quart començava també bé amb Monroe i Giannopoulos, però llavors va arribar el festival de Peppe Poeta, que anotava cada triple que llançava (4/5, igual que Nocioni), per acabar de deixar La Bruixa d’Or fora del partit. L’equip de Manresa, però, va demostrar haver fet creu i ratlla i ha tornat a començar de nou amb Pere Romero. No va ser el millor dia per començar amb victòria, però alguna cosa està canviant a La Bruixa d’Or.

Pere Romero, en la seva primera roda de premsa post-partit, destacava que: “tot i perdre els dos primers quarts, hem tingut els conceptes clars tot i haver perdut algunes pilotes; en la segona part li hem posat massa fàcil a un equip de nivell Eurolliga, que ha estat superior físicament; hem acabat el partit intentant donant la cara fins al final; hem de recuperar tots els jugadors i lluitar cada partit”.