Un lluitador conjunt manresà cau contra el València Basket a Salou en el debut de Chima Moneke

Dimarts 31 de Agost de 2021 a les 19:49

88 València Basket I Hermannsson 10, Puerto 12, Claver 11, Rivero 9 i Pradilla 8; Van Rossom 18, Dubljevic 14, Ferrando 3, Bressan, Jiménez 3, Vila i Bellver.

81 BAXI Manresa I Dani Pérez 8, Thomasson 8, Berzins 9, Maye 12 i Bako 12; Francisco 7, Jou, García, Moneke 8, Steinbergs, Rafa Martínez 8, Valtonen 4 i Sima 5.

Parcials: 22-25, 19-17, 17-18, 30-21

El tercer test de pretemporada va acabar amb una ajustada derrota davant del València Basket (88-81). La tònica del partit va ser la igualtat, tot i que al segon parcial els valencians es van escapar a 10 punts, però una gran reacció manresana en el mateix quart va fer tornar la igualada al marcador. Ja en el tram final, els taronges van aconseguir treure avantatge suficient des del tir lliure per endur-se un matx lluitat fins al final.

El BAXI Manresa va començar endollat i es va posar amb un 0-6 d'inici gràcies a dos triples consecutius de Luke Maye. Fins a 11 jugadors va utilitzar Pedro Martínez en aquests primers compassos de joc, on es van veure detalls de qualitat com una jugada personal elèctrica de Sylvain Francisco finalitzada amb èxit, una cistella de Sima per sobre de Dubljevic o el clàssic triple de Rafa Martínez. Un encert de 3 final dels valencians deixava el lluminós amb un balanç de 22 a 25 favorable als catalans a la finalització del primer període.

El conjunt dirigit per Joan Peñarroya va capgirar el marcador en l'inici del segon quart on aconseguien un parcial de 13-0 per col·locar-se 10 punts a sobre (35-25). Pedro Martínez aturava el xoc per arengar als seus jugadors, que trencaven immediatament la ratxa amb la cistella inaugural de Chima Moneke. El jugador nigerià anotava 2 punts més des del tir lliure i Berzins encadenava dos triples que, sumat a l'encert de 3 de Dani Pérez, deixaven als manresans a 1 sol punt. L'aposta de Pedro de jugar amb dos bases (García i Francisco) donava els seus fruits i una gran jugada col·lectiva la finalitzava Berzins amb un 2+1 per donar-li la volta al resultat abans del descans (41-42).

El tercer període arrencava amb un ritme trepidant i cistelles a ambdós costats. Després d'aquest inici, imprecisions i errors dels dos conjunts que provocaven que el marcador es mogués en un marge d'un punt (49-48 min. 24). Tant el BAXI Manresa com València Basket calcaven les jugades, si un errava un atac, l'altre també, i si Dani anotava un triple, Hermannsson responia. Una gran jugada individual de Francisco donava als del Bages un lleuger avantatge per afrontar l'últim parcial (58-60).

Màxima igualtat també en els primers minuts de quart on ningú era capaç de desequilibrar la balança. Els taronges aconseguien un parcial de 0-5 contestat ràpidament per un 2 més 1 de Maye i un tir lliure de Rafa (68-66 min. 33). Amb poc ritme i molts llançaments des de la línia de personal s'arribava al tram decisiu. Els valencians amb més encert des del 4'60 obrien una escletxa (81-74 min. 37) que seria definitiva per superar al BAXI Manresa.