Els manresans, tocats per les baixes, donen la cara davant el líder de la fase regular. Moneke amb 14 punts, màxim anotador local.

Dissabte 14 de Maig de 2022 a les 23:28

80 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Badio 11, Vaulet 11, Moneke 14 i Sima 10; Naspler 4, Steinbergs 6, Rafa Martínez 4, Valtonen 7, Bako 5 i Maye 3.

94 Barça I Calathes 8, Laprovittola 20, Exum 13, Mirotic 12 i Sanli 7; Davies 6, Martínez 2, Smits 8, Hayes 7, Oriola, Abrines i Jokubaitis 11.

Parcials: 21-15, 19-18, 16-30, 24-31

El BAXI Manresa no va poder aguantar el ritme del Barça i va caure (80-94) en l'últim partit de la temporada regular. Els manresans van portar la davantera fins al descans, però un inspirat conjunt culer va trencar el partit en el tercer parcial.

Els blaugrana van sortir amb més força i van clavar un parcial inicial de 2-9. No obstant, els vermells van reaccionar i van capgirar l'electrònic gràcies a un 10-0 que va obligar Jasikevicius a demanar temps mort. Seguidament, els locals van seguir per davant i van agafar una renda de sis punts gràcies a un tir anotat per Valtonen (21-15).

En el segon, els jugadors de Pedro Martínez van mantenir la diferència gràcies al seu domini en el joc interior i al desencert dels visitants en el llançament. Una cistella final de Moneke deixava set punts de marge pel seu equip a la mitja part (40-33).

Tornant dels vestidors, el Barça va fer un millor inici i va clavar un parcial de 0-8 per capgirar el marcador. Els manresans es van refer i van gaudir de cinc punts de diferència, abans que uns blaugrana liderats per Laprovittola (autor de 16 punts en el tercer quart) fessin un nou parcial de 0-10 per tancar el període set punts per sobre (56-63).

En els deu darrers minuts, els visitants no van afluixar i van aconseguir un màxim avantatge de 23 punts. Jugadors amb menys minuts del BAXI Manresa com Naspler, Rafa Martínez o Steinbergs van treure caràcter per reduir aquesta diferència amb bones accions ofensives.

Amb aquesta derrota, els bagencs acaben la lliga regular en setena posició i s'enfrontaran en quarts de final del play-off pel títol al Real Madrid.