menu
Un BAXI Manresa batallador no pot frenar la ratxa del Bilbao Basket
Un BAXI Manresa batallador no pot frenar la ratxa del Bilbao Basket
Un BAXI Manresa batallador no pot frenar la ratxa del Bilbao Basket

Un BAXI Manresa batallador no pot frenar la ratxa del Bilbao Basket

Els bagencs van dominar durant gran part del duel, però van acabar cedint a la pista del conjunt més en forma de la Lliga Endesa. No obstant, van aconseguir mantenir el bàsquet-average.

Diumenge 6 de Febrer de 2022 a les 22:29

89 Surne Bilbao Basket I Luz 11, Goudelock 15, Walker, Masiulis 12 i Delgado 13; Inglis 9, Withey 5, Rousselle, Reyes 5, Bigote 6 i Hakanson 13

82 BAXI Manresa I Dani Pérez 13, Thomasson 10, Valtonen 3, Maye 8 i Bako 12; Francisco 7, Dani Garcia, Moneke 13, Rafa Martínez, Vaulet i Sima 16

Parcials: 20-24, 19-16, 25-27, 25-15

El BAXI Manresa va dominar la majoria del temps a la complicada pista del Surne Bilbao Basket, el conjunt més en forma de la Lliga Endesa, però no ho va poder rematar i va acabar caient per 89-82. La nota positiva de la nit és que va poder mantenir el bàsquet-average, ja que a l'anada es va imposar per vuit punts (87-79).

El matx es va posar en marxa amb molta igualtat. Primer manaven lleugerament els visitants en l'electrònic, després es va passar a una fase d'alternatives, i posteriorment Yankuba Sima va liderar els de Pedro Martínez cap als quatre punts de renda al final del primer quart (20-24).

En el segon els bagencs, tot i no estar gens encertats des del triple, seguien dominant el marcador i van assolir una diferència de vuit punts a poc més de dos minuts pel descans, però els bascos van demostrar el seu gran estat de forma i van retallar per arribar a la mitja part amb només un punt de desavantatge (39-40).

Tornant dels vestidors, els manresans van començar a veure cistella des de la llarga distància i van tornar a obrir forat, aquest cop de deu punts. No obstant, tal com va passar en el període anterior, els locals es van tornar a acostar i van tancar el tercer quart tres punts per sota (64-67).

Per tant, tot s'havia de decidir en el darrer parcial, i en aquest el guió va ser molt similar al de dimecres a la pista del Tofas Bursa: cap dels dos equips va poder escapar-se i, en els últims minuts els homes d'Álex Mumbrú, empesos per una afició que està gaudint d'un bon moment de curs, es van mostrar més efectius.

Cal seguir treballant i aixecar-se, i la primera oportunitat serà dimecres a partir de les 21:00 al Nou Congost, en la visita del Darussafaka turc en el segon partit de la fase de grups corresponent als vuitens de final de la Basketball Champions League.