El BAXI Manresa tanca la primera fase europea líder de grup

Els manresans van caure després d'una pròrroga (85-90) davant un bon Hapoel Jerusalem. Francisco, amb 22 punts, va ser l'home més destacat dels locals.

Dijous 6 de Gener de 2022 a les 15:02

85 BAXI Manresa I Dani Pérez 7, Valtonen 6, Vaulet 9, Maye 11 i Sima 2; Francisco 22, Dani Garcia 6, Moneke 9, Steinbergs 4, Rafa Martínez 5 i Bako 4.

90 Hapoel Bank Yahav Jerusalem I Obasohan 19, Adams 15, Gates 3, Braimoh 23 i Segev 4; Workman 8, Gershon 3, Ariel 15.

Parcials: 22-28, 27-15, 15-20, 14-15, 14-15, 7-12.

Derrota del BAXI Manresa a la BCL per tancar la primera fase (85-90). Tot i ser un partit intranscendent, ja que jugaven amb la primera plaça assegurada, els locals van lluitar fins a la pròrroga per aconseguir el ple de victòries a Europa.

El matx es va iniciar amb els locals portant la iniciativa en el marcador, tot i que sempre amb distàncies curtes. Tot seguit, els israelians van reaccionar i van clavar un parcial de 0-8 en un minut per capgirar l'electrònic, fet que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. A partir d'aquí, els visitants van ampliar la renda fins els sis punts al final del primer quart (22-28).

En el segon, els vermells van sortir amb força i van empatar a 28 en menys de dos minuts. Posteriorment, intercanvi de cistelles entre les dues formacions abans que nou punts consecutius dels bagencs els permetessin arribar a la mitja part amb sis punts de diferència (49-43).

Tornant dels vestidors, els manresans es van mostrar desencertats de cara a cistella, i el Hapoel ho va aprofitar per tornar a posar-se per davant amb un 2-9. Seguidament hi ha haver alternatives en el marcador fins el final del tercer període, el qual es va tancar amb un punt de marge pel BAXI Manresa gràcies al triple final de Francisco (64-63).

En els deu darrers minuts, es van mantenir les diferències fins un parcial dels visitants de 0-7 a falta de 2 minuts del final. Una cistella de Moneke i un triple final de Francisco van igualar el xoc i van portar el partit a la pròrroga.

Ja en el temps extra, Braimoh es va carregar l'atac del seu equip a l'esquena anotant 5 punts i contrarestant les cistelles de Vaulet i Francisco. Els triples d'Ariel i d'Obasohan en els últims 2 minuts van donar un avantatge de 7 punts a l'Hapoel, que seria insalvable pel conjunt manresà.