El BAXI Manresa surt perdedor del cara o creu final amb el Tofas

Els bagencs, amb un Maye en estat de gràcia, van competir a la complicada pista d'uns turcs amb més encert als dos darrers minuts.

Dimecres 2 de Febrer de 2022 a les 20:15

74 Tofas Bursa I Ugurlu 8, Shepherd 10, Cook 7, Zubcic 16 i Simmons 4; Tanisan, Ennis 15, Arslan 8, Satir i Yasar 6

68 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Thomasson 4, Valtonen 6, Maye 31 i Bako 8; Francisco 5, Dani Garcia 2, Steinbergs 7, Urtasun, Rafa Martínez 3, Vaulet i Sima

Parcials: 20-20, 22-14, 8-17, 24-17

El BAXI Manresa no va poder iniciar amb victòria la fase de grups corresponent als vuitens de final de la Basketball Champions League. Els bagencs, que no van poder comptar amb Chima Moneke per molèsties musculars, van trobar el lideratge del seu company de posició, Luke Maye, però no va ser suficient per assaltar la pista de, possiblement, el rival més perillós del grup, un Tofas Bursa turc que va estar més encertat en els últims dos minuts de joc (74-68).

Els jugadors de Pedro Martínez van fer una bona sortida i, liderats per un Maye que va saber aprofitar l'absència de Moneke, van dominar en l'electrònic durant els primers instants del duel. No obstant, l'exmanresà Zubcic va liderar uns locals que van poder capgirar el resultat gràcies a la seva efectivitat a la pintura. Al final del primer quart, empat a 20 gràcies a una cistella final dels turcs.

En el segon, els bagencs dominaven el rebot, però no van saber trobar l'encert en atac, i el rival ho va aprofitar per clavar un parcial inicial de 9-0. Tot i reaccionar per situar-se a només un punt amb un triple de Steinbergs, el Tofas Bursa es va tornar a escapar mitjançant els contraatacs i va arribar al descans amb vuit punts de marge (42-34).

En la represa els manresans van fer un pas endavant en defensa (van deixar en només 8 punts els locals), mentre que ofensivament Maye seguia enratxat des de la llarga distància. Aquesta situació els va permetre capgirar el marcador i tancar el tercer quart per davant (50-51).

En el darrer període cap dels dos equips aconseguia trencar el duel, i es va arribar als dos darrers minuts amb empat a 66. En aquests, els turcs van estar més encertats i es van endur la segona victòria en dos partits en aquesta fase.

Toca passar pàgina de la derrota, ja que diumenge a partir de les 20:00 l'equip visitarà una altra pista complicada, la d'un Surne Bilbao Basket que arriba al duel en una gran ratxa de resultats.