menu
El BAXI Manresa, sots-campió de la BCL
El BAXI Manresa, sots-campió de la BCL
El BAXI Manresa, sots-campió de la BCL

El BAXI Manresa, sots-campió de la BCL

Els bagencs es van mostrar batalladors fins el final, però no van poder superar un Lenovo Tenerife més expert i molt inspirat. L'afició manresana va tornar a omplir el Bilbao Arena i va mostrar una gran imatge al continent.

Diumenge 8 de Maig de 2022 a les 22:54

87 BAXI Manresa I Dani Pérez 12, Francisco 12, Valtonen 2, Moneke 24 i Bako 2; Steinbergs, Rafa Martínez, Vaulet 6, Thomasson 15, Maye 10 i Sima 4

98 Lenovo Tenerife I Huertas 13, Salin 18, Sastre 9, Doornekamp 11 i Guerra 4; Fitipaldo 7, Smith, Shermadini 14, Todorovic, Sulejmanovic 5 i Wiltjer 17

Parcials: 25-27, 25-22, 17-33, 20-16

El BAXI Manresa va culminar al Bilbao Arena una gran temporada a la Basketball Champions League i va obtenir un meritori subcampionat europeu. En el partit pel títol va competir de tu a tu davant el favorit, el Lenovo Tenerife, especialment a la primera part. No obstant, uns illencs més experts en les fases finals de les competicions es van mostrar molt inspirats en el tir i es van endur el seu segon títol. Van ser felicitats per una afició bagenca que va omplir encara més Miribilla i va mostrar una gran imatge d'esportivitat a tot el continent.

El duel es va posar en marxa amb un ritme alt de joc i amb dos jugadors liderant els seus equips: Moneke pel bàndol manresà i Salin pel canari, que obtenia una màxima diferència de set punts (9-16). No obstant, els bagencs van aconseguir tornar a igualar el matx davant un rival molt encertat en el tir (25-27 al final del primer quart).

En el segon el conjunt de Txus Vidorreta va tornar a obrir forat, però el de Pedro Martínez no va trigar a reaccionar i va capgirar l'electrònic gràcies a un parcial de 11-2. A partir d'aquí, cap dels dos equips va poder dur la iniciativa, hi havia alternatives en el marcador fins el descans (50-49).

Tornant dels vestidors els illencs van sortir amb molta força i, gràcies a la seva constant eficàcia en el llançament, van clavar un parcial de 17-33 que feia molt mal als manresans i els deixava molt complicat el partit i el títol quan faltaven només deu minuts per disputar-se (67-82).

En el darrer tram, el BAXI Manresa va apujar la intensitat defensiva i, lluny de rendir-se, va seguir lluitant contra un rival que va demostrar la seva major experiència i, liderat per un Huertas que va ser designat millor jugador de la final a quatre, no va patir per obtenir el triomf.

Ara cal passar pàgina i centrar-se en les dues darreres jornades de la fase regular de la Lliga Endesa. La primera serà dimecres a partir de les 20:30 a la pista de l'Unicaja.