El BAXI Manresa guanya a Riga i acaba primer de grup

Els bagencs van dominar gairebé sempre el partit i van saber aguantar els atacs finals dels letons. La victòria del Limoges a la pista del Benfica fa que es puguin estalviar jugar el play-in. Steinbergs, brillant jugant a "casa": 21p, 3r, 2ass i 22val.

Dimarts 20 de Desembre de 2022 a les 21:05

80 VEF Riga I Zotov 6, Zoriks 24, Ate 8, Miska 7 i Brooks 24; Gulbis 6, Pinnis i Putans 5

82 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Badio 3, Waczynski 10, Vaulet 4 i Steinbergs 21; Harding 7, Tyson Pérez 10, Jou 8, Dani Garcia, Sagnia 6, Coulibaly i Ferrari 11

Parcials: 16-21, 20-25, 28-20, 16-16

El BAXI Manresa ha tancat la primera fase de la Basketball Champions League com a líder del grup F, després d'imposar-se a la pista del VEF Riga letó en un partit que va controlar gairebé en tot moment i en el qual va saber resistir l'embranzida final del rival (80-82). Aquest resultat, combinat amb la clara victòria del Limoges a la pista del Benfica (59-79), fa que els bagencs es lliurin de jugar un play-in que sempre té el seu perill.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van anar per davant des de l'inici i, tret d'un mal moment que els locals van aprofitar per capgirar el marcador (16-15), van ser superiors al seu rival, assolint cinc punts de renda al final del primer quart gràcies a una cistella d'Steinbergs a la darrera posessió (16-21).

En el segon els dos equips van començar a intercanviar-se triples, un fet que afavoria uns vermells que començaven a obrir forat i obligaven el tècnic rival a aturar el partit (22-30). No va servir de massa, ja que els visitants seguien portant la iniciativa i assolien fins a disset punts de diferència, que els letons retallaven amb set punts consecutius abans del descans (36-46).

En la segona meitat el VEF Riga va fer una bona sortida i es va situar a només dos punts (44-46). No obstant, els manresans no es van posar nerviosos i no van cedir el comandament del marcador en cap moment davant un rival que, tot i estar eliminat ja abans de jugar, volia donar una darrera alegria europea a la seva afició i tancava el tercer quart només dos punts per sota (64-66).

El futur dels bagencs a la competició s'havia de decidir en uns deu darrers minuts que es van iniciar amb domini dels vermells, que van clavar un parcial de 0-10 per deixar el triomf ben encarat (64-76). Però encara no estava tot fet, ja que els locals no van deixar d'intentar-ho i van tenir un triple final per guanyar que, per sort pels visitants, no va entrar.

Ara el BAXI Manresa aparcarà durant unes setmanes la competició europea i es podrà centrar en escalar posicions a la Lliga Endesa. La primera oportunitat serà el divendres 30 de desembre a partir de les 21:00, quan visitarà el Nou Congost el Bàsquet Girona de Marc Gasol, un rival directe.