El BAXI Manresa entra al Top8 de la BCL i es guanya el 'factor Congost'

Els bagencs es classifiquen pels quarts de final de la BCL en una nit màgica i buscaran ser a la 'Final4' de Bilbao amb el factor pista a favor.

Dimarts 22 de Març de 2022 a les 23:06

85 BAXI Manresa I Dani Pérez, Thomasson 10, Vaulet 8, Maye 12 i Sima 14; Francisco 10, Dani Garcia, Moneke 14, Steinbergs 4, Rafa Martínez 2 i Valtonen 11.

70 Tofas Bursa I Ennis 13, Ugurlu 2, Cook 23, Zubcic 13 i Simmons 6; Tanisan, Shepherd, Arslan, Cruz 10, Zukauskas 3 i Yasar.

Parcials: 19-9, 20-18, 20-24, 26-19

Nit europea per recordar al Nou Congost. El BAXI Manresa va fer els deures i va superar (85-70) a un Tofas turc molt motivat. Els locals van compensar el desencert en els triples (4/29) amb una gran tasca rebotejadora (50 rebots per 31 del rival). L'equip, encomanat per l'eufòria d'un pavelló fins a la bandera, va dominar tot el partit i va saber aguantar les envestides visitants.

Després d'uns primers instants igualats, els homes de Pedro Martínez van intensificar la defensa i van colapsar completament l'atac dels turcs. D'aquesta manera, van clavar un parcial de 15-0 que els va permetre tancar el primer quart amb deu punts de renda (19-9).

En el segon el joc va tornar a estar anivellat, i això va afavorir uns vermells que, tot i alguna tímida reacció visitant, van ampliar el marge al descans gràcies a una cistella de Francisco sobre la botzina (39-27).

Tornant dels vestidors, Thomasson va anotar 6 punts consecutius per ampliar el forat dels manresans, que tot seguit es van mostrar desencertats des del triple. Aquest fet el van aprofitar els visitants per acostar-se a només 3 punts. Al final del tercer quart, els bagencs vencien per 8 (59-51).

En els deu darrers minuts, la pressió defensiva causava moltes dificultats en els atacs visitants, que es recolzaven en el triple per buscar la remuntada. En atac, la feina sota la cistella tancant el rebot ofensiu era clau per anotar en segones o, fins i tot, terceres jugades i assegurar així el triomf i la classificació com a primer de grup a la BCL.

Amb el pas a la següent ronda a la butxaca, toca pensar novament en la lliga. El proper dissabte els manresans rebran la visita del MoraBanc Andorra a les 20:45h del vespre.