El BAXI Manresa clou la primera volta amb una remuntada a Andorra

Els bagencs es van sobreposar a l'encert rival del segon quart i, gràcies al lideratge de Francisco i el tap final de Moneke, van sumar la dotzena victòria del curs.

Dissabte 22 de Gener de 2022 a les 20:24

79 MoraBanc Andorra I Miller-McIntyre, Hannah 16, Crawford 22, Llovet 3 i Olumuyiwa 7; Paulí 8, Noua 2, Nakic 10, Diagne 2, Morgan 6 i Arteaga 3

82 BAXI Manresa I Dani Pérez, Thomasson 3, Valtonen 10, Moneke 7 i Bako 10; Francisco 27, Dani Garcia 8, Vaulet, Maye 9 i Sima 8

Parcials: 14-21, 33-15, 21-21, 11-25

El BAXI Manresa continua en un gran estat de forma, i a Andorra ho va demostrar per endur-se el dotzè triomf de la temporada, en un partit que es va complicar molt per culpa de l'encert rival en el segon quart. Però l'equip no s'arronsa quan les coses no rutllen, i entre els punts de Francisco i el tap final de Moneke van capgirar el duel en els darrers instants.

Després d'uns moments inicials amb intercanvi de cistelles, els jugadors dirigits per Pedro Martínez van obrir la primera escletxa gràcies a la superioritat en el joc interior i van agafar nou punts de renda en l'electrònic abans que Nakic tanqués el primer quart amb una cistella de dos (14-21).

En el segon Francisco va elevar el marge fins els deu punts, però tot seguit els vermells no van poder fer res davant el vendaval ofensiu dels andorrans, que no fallaven gairebé res des del triple. Això, juntament amb una bona defensa, els va permetre clavar un parcial de 33-15 i arribar a la mitja part amb onze punts d'avantatge (47-36).

Tornant dels vestidors la tònica va ser d'igualtat entre les dues formacions. Això afavoria els homes d'Ibon Navarro, que mantenien les diferències principalment des de la línia de tir lliure. Un triple de Francisco al límit va fer que es tanqués el tercer quart amb, novament, onze punts de distància pels locals (68-57).

En els deu darrers minuts, Francisco es va posar l'equip a l'esquena i va capgirar el matx quan en faltaven menys de dos. Després d'un parell d'intercanvi de cistelles va arribar la jugada clau. Moneke va fer un gran tap a Olumuyiwa i Thomasson va aprofitar l'antiesportiva posterior per sentenciar des del tir lliure.

Després d'aquest triomf tant treballat, el BAXI Manresa s'haurà de centrar en la BCL, ja que dimarts inicia la fase de grups corresponent als vuitens de final al Nou Congost davant el Treviso italià, a les 21:00.