El BAXI Manresa tanca un gran curs tombant el vigent campió

Els bagencs van posar la cirereta a la temporada guanyant el Baskonia i acaben la Lliga Endesa en desena posició, amb disset victòries. Els 2.405 abonats, presents a la samarreta d'avui i als LEDs, han gaudit enguany d'un gran joc col·lectiu.

Diumenge 23 de Maig de 2021 a les 21:36

71 BAXI Manresa I Dani Garcia, Janning 8, Vaulet 9, Hinrichs 6 i Sima 9; Peñarroya 12, Báez 6, Rafa Martínez 13, Sajus, Eatherton 6 i Pantzar 2

68 TD Systems Baskonia I Henry 18, Massenat 2, Giedraitis 11, Sedekerskis 8 i Jekiri 17; Raieste, Colom 4, Diop, Fall 2, Dragic 5 i Kurucs 1

Parcials: 18-19, 24-15, 15-13, 14-21

El BAXI Manresa va tancar una gran temporada 2020-2021 amb una meritòria victòria al Nou Congost enfront el vigent campió de la Lliga Endesa, el TD Systems Baskonia (71-68). Amb aquest darrer triomf, els bagencs acaben en la desena posició, amb disset victòries. Els 2.405 abonats, que han estat presents a la samarreta commemorativa que el club va fer pel partit d'avui i també als LEDs del pavelló, han pogut gaudir aquest curs d'un gran joc col·lectiu.

Els bascos van iniciar millor el duel, amb un 0-6 inicial, però els vermells no van tardar a reaccionar i van empatar a 11. A partir d'aquí, molta igualtat en el marcador i mínim avantatge pels visitants al final del primer quart (18-19).

En el segon els jugadors de Pedro Martínez van millorar els percentatges en el tir exterior i van fer un joc molt complet. Això els va fer prendre el control de l'electrònic, però sempre amb avantatges curtes. Es va arribar al descans amb vuit punts de renda pels bagencs (42-34).

Tornant dels vestidors, els manresans van tornar a exhibir per enèsim cop aquest curs el seu gran joc col·lectiu, i van mantenir-se sempre per davant davant uns vitorians que no acabaven de trobar l'encert de cara a cistella. Al final del tercer quart, el BAXI Manresa guanyava per deu punts (57-47).

En els deu darrers minuts de l'any els visitants no van llençar la tovallola i Jekiri els situava a només un punt amb 33 segons per jugar-se. No obstant, Rafa Martínez va aprofitar els dos tirs lliures d'una antiesportiva per sentenciar, ja que posteriorment el Baskonia no va poder llançar.