El BAXI Manresa es refà i obté una victòria de quirats a Israel

Els bagencs sumen la segona victòria en dos partits a la BCL en un matx molt travat que es va decidir al darrer minut. Francisco, amb 23 punts, el manresà més destacat.

Dimecres 13 de Octubre de 2021 a les 22:30

68 Hapoel Jerusalem I Ariel 2, Obasohan 5, Kilpatrick 6, Bennett 5 i Segev 6; Workman 2, Adams 24, Gershon 7, Maker 6 i Gates 5

73 BAXI Manresa I Dani Pérez 4, Thomasson 9, Valtonen 6, Moneke 6 i Bako 8; Francisco 23, Jou 7, Steinbergs, Rafa Martínez 5 i Sima 5

Parcials: 15-10, 18-22, 17-16, 18-25

El BAXI Manresa va obtenir un triomf de prestigi a la Basketball Champions League després de vèncer a la complicada pista del Hapoel de Jerusalem israelià (68-73). D'aquesta manera, els vermells sumen la segona victòria en dos partits i comparteixen el liderat del grup B amb el Pinar Karsiyaka turc, el proper rival a Europa.

Els israelians van fer una millor sortida i, gràcies al seu domini en el rebot, va clavar un parcial inicial de 10-2. No obstant els bagencs, tot i no estar encertats en el llançament, va saber aguantar el rival i va tancar el primer quart amb només cinc punts de desavantatge (15-10).

En el segon els jugadors de Pedro Martínez van demostrar més solidesa i va capgirar el marcador gràcies a un 1-9 liderat per Francisco i Sima. Els locals tampoc trobaven la cistella contrària amb facilitat, però van aconseguir marxar al descans per davant en l'electrònic gràcies a un bàsquet d'Adams als darrers segons (33-32).

Tornant dels vestidors la tònica va ser més o menys la mateixa: igualtat entre els dos conjunts i les defenses imposant-se clarament els atacs. Cap dels dos equips va poder escapar-se en el marcador, i es va arribar al final del tercer quart amb tot per decidir (50-48).

En els darrers deu minuts res va canviar i, com ja es preveia des de feia minuts, les dues formacions es van haver de jugar la victòria en un cara o creu final. En aquest, Valtonen va clavar un triple vital i els visitants van poder sentenciar des del tir lliure, però van perdonar massa i van donar opcions al Hapoel de forçar la pròrroga. Llavors va aparèixer Jou per recuperar la pilota i, ara sí, anotar dos tirs lliures per situar el 68-73 final.

Dissabte a partir de les 20:45, el BAXI Manresa intentarà assolir el tercer triomf a la Lliga Endesa, i ho farà davant la seva afició, en la visita de l'Unicaja de Màlaga.