El BAXI Manresa inicia la Lliga Endesa amb bon peu

Els bagencs van vèncer a la pista del Movistar Estudiantes (84-88) en un duel decidit al final.

Diumenge 20 de Setembre de 2020 a les 15:38

84 Movistar Estudiantes I Cvetkovic 15, Avramovic 15, Jackson 6, Brown 5 i Arteaga 6; Roberson 8, Sola, Vicedo 2, Delgado 8, Giedraitis 17 i Djurisic 2

88 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Rafa Martínez 16, Vaulet 2, Hinrichs 4 i Eatherton 8; Jou 16, Mason 13, Báez 8, Tabu 10, Sajus 6 i Sima 3

Parcials: 18-25, 19-15, 25-21, 22-27

El BAXI Manresa va iniciar la Lliga Endesa 2020-2021 amb bon peu, imposant-se per 84-88 a la pista del Movistar Estudiantes en un partit que no es va decidir fins els darrers instants. La setmana vinent l'equip tindrà dos compromisos més, ambdós al Nou Congost: dijous contra el Monbus Obradoiro i dissabte enfront el València Basket.

Els jugadors de Pedro Martínez van sortir a la pista més concentrats i van dominar amb claredat el primer quart, liderats per un Rafa Martínez que va clavar els tres triples que va intentar. Els bagencs, que van mostrar una gran activitat en defensa i van estar molt encertats en el llançament, van arribar a disposar de nou punts de marge (16-25) abans que Delgado tanqués el període inicial (18-25).

En el segon el joc va ser més anivellat, amb l'exjugador manresà Cvetkovic liderant uns locals que es van acostar en el marcador, però mai van poder capgirar-lo. Es va arribar a la mitja part del matx amb tres punts de renda pels vermells (37-40).

A la represa els madrilenys van començar millor i van situar-se per davant gràcies a les accions de Cvetkovic i Giedraitis (46-44). Llavors va aparèixer Guillem Jou, qui amb lluita i encert va provocar que els bagencs tornessin a situar-se amb avantatge (55-60). No osbtant, l'Estudiantes va reaccionar i va tancar el tercer quart per davant, novament amb una darrera cistella de Delgado (62-61).

Tot s'havia de decidir en els darrers deu minuts, i aquests van començar amb diverses alternatives en l'electrònic. S'arribava als últims dos amb quatre punts favorables al BAXI, gràcies a un parcial de 0-9 (76-80). Després de diversos atacs amb cistella per part d'ambdós equips, Avramovic va provocar una falta en atac de Sajus i va empatar a 82. Tot seguit el lituà es va refer i va situar el seu equip tres punts per sobre gràcies a un rebot ofensiu després d'errar el segon tir lliure (82-85). Djurisic i Jackson van fallar dos triples per empatar, Báez va rebre falta i va encertar un tir lliure, Arteaga va situar a dos els locals amb nou segons per jugar-se. Llavors els manresans van trobar Rafa Martínez, qui no va fallar des de la línia i va permetre respirar el seu equip, ja que el triple final d'Avramovic no va entrar.