Al BAXI Manresa se li ennuega l’Herbalife Gran Canaria

Els bagencs no van tenir el seu dia en el llançament i van acabar caient en un mal quart període. El debut de Janning i una nova actuació de Eatherton (15 punts i 5 rebots), la nota més positiva.

Diumenge 27 de Desembre de 2020 a les 16:44

64 BAXI Manresa I Tabu 11, Rafa 10, Vaulet 4, Hinrichs 8 i Eatherton 15; Báez, Janning 5, Dani Pérez 11, Sajus, Dulkys 10 i Sima

71 Herbalife Gran Canaria I Slaughter 12, Okoye 5, Dimsa 18, Shurna 8 i Stevic 7; Clark 4, Albicy 7, Kilpatrick, Balcerowski 10, Beirán, Burjanadze i Diop

Parcials: 12-12, 16-19, 23-23, 13-17

El BAXI Manresa va caure enfront l’Herbalife Gran Canaria (64-71) i suma el cinquè partit sense guanyar al Nou Congost. Els homes de Pedro Martínez no van tenir el dia en atac, i això els va impedir segellar el vuitè triomf a la Lliga Endesa. Dimarts a les 18:30, els bagencs buscaran tornar al camí de la victòria davant un rival molt necessitat, l’Acunsa GBC.

Mal inici de partit d’ambdós conjunts que començaven amb un marcador global de 4-5 en els primers 5 minuts de joc. A banda del resultat, el BAXI Manresa ja havia perdut 4 pilotes per 3 dels canaris, i el percentatge de llançaments de camp era d’1/5 dels bagencs per 1/6 dels insulars. Amb el punt de mira encara per calibrar, la millor notícia del parcial era el debut del nou jugador del BAXI Manresa, Matt Janning. Dos triples de Dani Pérez a les acaballes del quart donaven el primer avantatge favorable als manresans, que quedaria en empat a 12 al final del període.

La tònica erràtica es mantenia en el segon parcial. Gran Canària s’anava despertant i aconseguia dos triples consecutius, que sumats a dues cistelles fàcils obligava Pedro Martínez a aturar el xoc. El BAXI Manresa recuperava terreny gràcies a la defensa i l’encert de Hinrichs i Rafa, però no era suficient per posar-se per davant al lluminós abans del descans (28-31).

El descans beneficiava al BAXI Manresa que sortia molt més endollat de vestidors. Rafa encadenava 5 punts, i Tabu i Hinrichs contribuïen amb un triple cadascun. Eatherton sumava amb un 2+1 i Tabu tornava a encertar des de l’exterior per culminar un parcial de 12-0 que servia per donar la volta al marcador i col·locar-se 11 punts a sobre (50-39, min.25). Porfirio Fisac aturava l’enfrontament per reactivar el seu equip i ho aconseguia. 5 minuts sense que els bagencs anotin cap llançament de camp i una ratxa favorable als canaris de 0-12 per acabar el tercer període amb un resultat parcial de 51-54.

Seguiria la bona dinàmica del Gran Canària en l’inici del darrer quart. Eatherton agafava un rebot en atac per anotar i tallar així el parcial visitant que ja era de 0-17. L’avantatge canari va reduir-se gràcies a un triple de Dani i la primera cistella de Janning (58-61, min.36). L’encert exterior dels grocs i les pèrdues de pilota passaven factura als jugadors de Pedro Martínez, que veien com l’escletxa es tornava a obrir. Un triple de Janning (61-68, min.38) donava esperances als manresans, però seria insuficient per evitar la derrota (64-71) contra l’Herbalife Gran Canaria.