L'èpica no s'atura: victòria a la pista del Betis per 88 a 89

El BAXI Manresa suma amb una excel·lent defensa al final del partit la seva sisena victòria a la Lliga Endesa. Ryan Toolson (30 punts) el més anotador en una victòria d'equip.

Diumenge 29 de Desembre de 2019 a les 15:19

L'equip del Bages aconsegueix una gran victòria després de patir molt a la pista del Real Betis. La defensa en els darrers 4 segons de partit va permetre guanyar un partit on el BAXI Manresa va anar per darrere gairebé en tot moment. Ryan Toolson va anotar 30 punts en un partit on tots els jugadors van tenir una aportació clau. Dani Pérez va acabar lesionat a la cuixa i caldrà veure quin és l'abast de la seva lesió.

El BAXI Manresa va poder allargar la bona ratxa de resultats a la lliga amb una victòria agònica a la pista del Real Betis. El partit començava igualat, amb els locals dominant a la pintura i amb molt més encert. La bona feina de Magarity no permetia els rivals marxar gaire lluny, i Vaulet també col·laborava en la lluita sota els taulers. Els bètics dominaven el primer període per 23 a 15.

En el segon període, triple de Toolson i antiesportiva a Báez per reencaminar el rumb. Els veterans agafaven les regnes: anotaven Toolson i Báez per retallar. Reapareixia Pere Tomàs després de setmanes lesionat. Un triplàs de Dani, que acabaria lesionant-se a la segona meitat, posava l'equip a 3 punts. Reduïa encara més Dulkys amb un altre encert des de lluny. S'anivellava el partit amb un triplàs dels locals des de mitja pista (42-41).

A la segona part, tornava a agafar la davantera el Real Betis, que sempre es quedava per davant en el marcador tot i ser per poc. Un triple d'Oliver, i tres tirs lliures col·locaven els verd-i-blancs a 9 punts. Kravish, Tomás i Báez mantenien l'equip a prop a les portes dels darrers 10 minuts (63-56).

En el darrers 10 minuts, bona feina de l'equip de Pedro Martínez. S'entonava Ryan Toolson amb un triple, i 2 tirs lliures del d'Arizona posaven l'equip a 7 punts. A més, amb aquests 2 llançaments aconseguia igualar el rècord de tirs lliures consecutius convertits, que fins ara només tenia Nacho Ordín. En el proper tir lliure Toolson el podria superar. De nou Toolson i dos tirs lliures de Magarity posaven l'equip a 3 punts. Anotaven Cvetkovic i Kravish per mantenir l'equip aa 1 o 2 punts, i un altre cop Toolson clavava un triple. Després de comprovar l"'instant replay" es donava una pilota de fons al BAXI Manresa, que aprofitava la jugada més tard amb 2 tirs lliures de Cvetkovic per tancar el marcador. Una pèrdua evitava sentenciar quan el marcador ja era 88 a 89. Caldria però abans defensar la darrera jugada. La victòria viatjava a Manresa.