El BAXI Manresa conquereix Gran Canària i ja és sisè

Gran partit dels homes de Peñarroya que superen l'entrebanc de la lesió de Fisher i guanyen per 76 a 84. Sis jugadors superen els 10 punts, Lundberg millor anotador amb 15.

Dissabte 20 de Abril de 2019 a les 23:17

El BAXI Manresa va tornar a fer una heroicitat. Partit complicat a Gran Canària, i més encara després de la lesió de Corey Fisher en l'inici de la segona part. Bon partit de tot el conjunt a la pista d'un rival d'Eurolliga. Fins a 6 jugadors van superar els 10 punts (Fisher, Toolson, Sakho, i Tomàs), mentre que Zubcic (14) i Lundberg (15) van fer un gran partit. Els del Bages ja són sisens.

La igualtat va regnar en els primers minuts, amb alternatives que no solien superar els 2 punts. Lalanne dominava a la pintura on semblava tenir superioritat, i més tard Zubcic s'entonava, ara des de fora. El primer període acabava amb els dos equips en 21 punts.

L'encert local protagonitzava l'inici del segon quart, i l'Herbalife Gran Canaria s'escapava a 10 punts (33-23). Però Zubcic des de la cantonada retallava, i després grans moments de Fisher per encara retallar més (35-33). El Manresa aconseguia quedar-se a 2 punts del rival a la mitja part.

Després de la mitja part, lesió de Fisher gairebé només començar. El del Bronx es queixava de la part posterior de la cuixa, veurem quina lesió pot tenir. Abans, però, anotava un triple. Lundberg agafava el relleu en la direcció de joc i realment va fer molt mal al rival. I Pere Tomàs es sumava a un parcial que era una festa anotadora amb 2 triples consecutius. Lundberg ballava i convertia un altre triple, i el següent encert des de 6,75 de Tomàs forçava el minut dels locals. 9 punts per sobre a les portes del darrer tram.

Calia mantenir el resultat, i el BAXI Manresa va saber fer-ho. Zuba anotava de 3, Lundberg seguia dirigint molt bé, i s'afegien per aportar jugadors com Muñoz amb una gran cistella. La direcció del danès va ser clau en el darrer quart, on Toolson amb un gran revers i Zubcic de nou segellaven una victòria de molt de mèrit, en una pista difícil i amb dificultats afegides.

L'entrenador Joan Peñarroya dela a la sala de premsa que «molt contents, per a nosaltres venir a aquest camp i aconseguir la victòria, i fer-ho de forma coral i havent de sobreposar-nos a dificultats, ens reforça; sabíem que molt del nostre èxit passava per arribar a un final on estiguéssim aquí, perquè els podien jugar els nervis en contra; nostre encert en el tercer quart ens ajuda a tenir confiança».