Victòria coral d’un BAXI Manresa en estat de gràcia

Tot i les baixes, els del Bages aconsegueixen derrotar el Tecnyconta Zaragoza per 94 a 73 amb un bon partit conjunt i el debut de dos júniors a la Lliga Endesa.

Dilluns 17 de Desembre de 2018 a les 10:28

94 BAXI Manresa | Renfroe 21, Toolson 17, Lundberg 18, Tomàs 13 i Lalanne 7; Jou, Doellman 6, Treviño, Efambé, Muñoz 1, Gintvainis 2, Dragovic 9.

73 Tecnyconta Zaragoza | McCalebb 11, Seibutis 14, Okoye 2, Radovic 11, Vázquez; Justiz 2, Martín 11, Barreiro, Berhanemeskel 10, Santana, Alocén 5, Martí 7.

Parcials: 34-23, 13-18, 21-11, 26-21

El Nou Congost ha viscut bons partits aquesta temporada, però el darrer amb el Tecnyconta Zaragoza, a les portes de Nadal, va ser gairebé perfecte. Victòria de 21 punts sobre un rival directe, pluja solidària de peluixos a la mitja part, i debut de dos júniors de la casa: Pau Treviño i David Efambé. Renfroe segueix al timó de l’equip amb 21 punts i un tap que serà de les jugades de la jornada, mentre que Lundberg en va fer 18 i Toolson, 17.

El partit començava amb un BAXI Manresa decidit a endur-se el partit. Iffe Lundberg començava manant amb 2 punts i una assistència que deixava sol Lalanne perquè esmaixés. Entrava tot en el primer quart: Dos triples de Renfroe, un de Pere Tomàs, i un altre del base que en precedia un de Dragovic i encara un altre de Toolson. El rival, però, seguia viu amb 23 punts, per 34 del Manresa.

En el segon quart el ritme anotador va aturar-se i els aragonesos guanyaven el parcial per acostar-se una mica. Lundberg desembussava l’equip amb un triple, mentre que llavors, en un minut de bogeria al contraatac, Renfroe feia una de les jugades de la jornada, amb un tap a Nacho Martín. Toolson i els tirs lliures tancaven el marcador a la mitja part amb encara 6 punts d’avantatge.

En el tercer període, els vermells sumaven un forat de 10 punts i se n’anirien de 16. Dos triples consecutius de Renfroe i Doellman, i un contraatac de Lundberg obrien escletxa abans de la recta final. Un triple de Renfroe just després de la 4a falta del visitant Javier Justiz precedien una sèrie de llançaments des dels tirs lliures, amb percentatges millorables.

En el darrer quart, es rebaixava la intensitat, i Peñarroya reclamava atenció als seus. Dues cistelles consecutives de Dragovic animaven el pavelló en els darrers minuts, en què l’ambient al Nou Congost va ser immillorable. Victòria àmplia i sense patiment d’un equip que permet fer gaudir i somiar als seus aficionats.

Joan Peñarroya deia al final del partit que «estem molt contents per la victòria, però sobretot de com l’hem aconseguit entre tots, tant de l’equip com de la química entre la grada i l’equip, que ens ha permès ser valents en certs moments; hem portat la iniciativa, amb el nostre ritme, trobant solucions a les baixes, ha estat un partit coral de tots els jugadors, sumant per la causa i pensant en l’equip».