No n’hi ha hagut prou per superar al Baskonia

El Laboral Kutxa supera per 64-71 La Bruixa d’Or Manresa, en un partit marcat a l’inici pel poc encert i decidit als darrers minuts. 64 La Bruixa d’Or Manresa | White 4, Garcia, Grimau 9, Sakic 19 i Fotu 13; Poeta, Hernández 9, Dewar 4, Grigonis, Ortega i Rizvic 3. 71 Laboral Kutxa Baskonia …

Diumenge 15 de Febrer de 2015 a les 21:56

El Laboral Kutxa supera per 64-71 La Bruixa d’Or Manresa, en un partit marcat a l’inici pel poc encert i decidit als darrers minuts.
64 La Bruixa d’Or Manresa | White 4, Garcia, Grimau 9, Sakic 19 i Fotu 13; Poeta, Hernández 9, Dewar 4, Grigonis, Ortega i Rizvic 3.

71 Laboral Kutxa Baskonia | Adams 4, Causeur 13, San Emeterio 8, Shengelia 1 i Iverson 6; James 22, Tillie 13, Begic 4, Hansbrough i Bertrans.

Parcials: 10-11, 18-23; 12-18 i 24-19.

Àrbitres: Cortés, Castillo i Rial.

La Bruixa d’Or Manresa no ha pogut resoldre amb victòria el partit de la 21a jornada amb el Laboral Kutxa Baskonia, que s’ha imposat al darrer quart. El partit ha estat marcat, sobretot a l’inici, pel poc encert. Entre el segon i el tercer quart, s’han escapat els bascos amb dos parcials favorables per 5 i 6 punts. Sakic, amb 19 punts, el millor dels locals.

L’inici del partit ha estat dolent per als espectadors. Primer parcial de 10 a 11, poc encert, però La Bruixa d’Or Manresa portant el partit al seu terreny, i mantenint el rival a ratlla. Sakic amb una safata i Fotu amb una esmaixada posaven el primer avantatge per 4-1 a favor del Manresa. Alex Hernández posava amb una bona penetració sobre la botzina el 10-11 del final del quart.

James començava anotant en el segon quart i posava el Laboral Kutxa 8 punts per sobre, però reaccionava l’equip del Bages de la mà de Rizvic i Grimau. Isaac Fotu empatava a 18 amb un triple. Sakic tornava a acostar l’equip en dues ocasions, però San Emeterio responia amb un triple. Camí dels vestuaris 28-34, i tot obert per la segona meitat.

A la sortida dels vestuaris, el ritme anotador ha estat molt més alt, i començava Tillie anotant de 3. 11 punts de diferència a favor dels visitants al minut 26, retallats per Sakic i White. Marius Grigonis, que va acabar lesionat, convertia un triple que posava un esperançador 40-46. Begic ha fet dues cistelles que tornaven a posar més de 10 punts entremig.

Al darrer quart, La Bruixa d’Or Manresa encara ha mantingut opcions de victòria, sobretot quan amb 55-60 al marcador els àrbitres han anul·lat una cistella per passes dubtoses a Rizvic. El període començava però amb 4 punts consecutius de Grimau i més tard un triple de Fotu que posava a 5 punts La Bruixa d’Or. Aquest parcial ha estat favorable als locals, però no el suficient per poder endur-se la victòria.

Pedro Martínez, la roda de premsa posterior al partit, declarava que «el partit ha quedat marcat pel primer quart, amb el desencert per part dels dos equips; no hem sabut jugar bé un partit de desencert; hem entrat en una dinàmica en què crèiem que no ficàvem; hi ha hagut moltíssima lluita i esforç, i un molt bon treball en defensa; tot això ens ha donat opcions de poder donar la volta al partit, però no hem jugat amb confiança».