L’ICL Manresa supera el Real Betis Energía Plus en un partit dominat però sofert

Els homes d’Ibon Navarro s’acaben imposant per 91 a 86 als verd-i-blancs, i sumen la tercera victòria en una altra nit vibrant al Nou Congost. Pere Tomàs, amb 20 punts i 30 de valoració, el més destacat. 91 ICL Manresa | Machado 5, Suggs 11, Tomàs 20, Auda 16, i Rey 6; Cvetkovic 6, …

Diumenge 22 de Gener de 2017 a les 22:37

91 ICL Manresa | Machado 5, Suggs 11, Tomàs 20, Auda 16, i Rey 6; Cvetkovic 6, Aranitovc 14, Cakarun 9, Montañez 2, Zaytsev 2, Belemene i Costa.

86 Real Betis Energía Plus | Milosevic 5, Stojanovski 15, Radicevic 21, Lockett 2 i Mahalbasic 14; Sánchez 3, Nachbar 13, Triguero 3, Rigo, Cate, Garcia, i Chery 10.

Parcials: 26-13, 24-24, 21-30 i 20-19

Àrbitres: Hierrezuelo, Castillo i Martínez Díez.

Suadíssima, patint tot i haver dominat gran part del partit, però arriba la tercera victòria per a l’ICL Manresa. Un partit vibrant al Nou Congost, i una victòria de conjunt en què va sobresortir Pere Tomàs, amb 20 punts i 30 de valoració. 16 punts per Auda, i 14 per Aranitovic.

L’inici de partit només va tenir un color: el vermell de l’ICL Manresa, que en el primer parcial doblava el rival en intensitat i punts (26-13). Triple de Suggs i 5 punts del txec Patrik Auda, que reapareixia després de la lesió. Machado es sumava a la festa amb un triple, i després entrava en joc Pere Tomàs, el millor local. El període acabava amb una cistella a tauler sobre la botzina d’Aranitovic.

El segon quart va ser més igualat, i el joc va ser més travat. Començava l’ICL Manresa bé amb 2 triples d’Aranitovic i Suggs, i després seria un bon moment per a Cakarun, que anotava 6 punts consecutius amb una bona feina ala pintura. Al descans, l’ICL Manresa mantenia l’avantatge de 13 punts, tot i que en aquest període va estar 22 per sobre (40-18). El mal moment previ a la mitja part tornava a deixar els 13.

Després del pas pels vestidors, resposta ràpida al triple inicial de Pere Tomàs. Les penetracions dels exteriors castigaven i acostaven perillosament el Real Betis Energía Plus, que va arribar a estar a un punt (68-67). Cvetkovic amb 3 tirs lliures, un per tècnica sevillana, deixava encara per sobre als locals.

En el darrer quart, més patiment. Molts errors inicials, i un Auda salvador posava 5 punts d’avantatge per respirar amb una safata i un triple. Radicevic responia i empatava el partit a 76. Pere Tomàs anotava un triple clau a falta de 6 minuts, però després d’un temps mort s’avançaven els visitants (79-80). Tornava a anotar Pere Tomàs, i tot i les cistelles de Radicevic un triple del de Llucmajor a falta d’un minut pràcticament liquidava el partit (87-82). Auda anotava una safata en un moment de nervis, i el millor dels locals tancava el marcador de l’ICL Manresa (91-84), abans de la cistella final visitant.

Ibon Navarro, deia a la roda de premsa posterior al partit que «estic content per la resposta de l’equip, i pel que vam parlar de la lluita de l’equip, que ha fet front als moments de frustració; sabíem que això seria llarg, el Betis havia remuntat 23 punts a Andorra la setmana passada; l’equip ha tingut una bona resposta a les trampes mentals i de joc; hem trobat un equip molt poderós en el rebot, i les faltes ens han generat problemes; m’agrada que l’equip hagi estat junt i hagi sabut patir».