L’ICL Manresa sap patir i acaba derrotant l’Oviedo per 70-68

Victòria mínima dels d’Aleix Duran, que van trobar-se al Nou Congost amb la visita d’un dels millors equips de la competició. Els interiors Martín (19 punts), Trias i Hamilton, els més encertats. 70 ICL Manresa | Costa, Lundberg 9, Allen 9, Martín 19 i Trias 13; Hamilton 11, Sakho 4, Brià, Garcia 2, Muñoz …

Diumenge 1 de Abril de 2018 a les 21:04

Victòria mínima dels d’Aleix Duran, que van trobar-se al Nou Congost amb la visita d’un dels millors equips de la competició. Els interiors Martín (19 punts), Trias i Hamilton, els més encertats.

70 ICL Manresa | Costa, Lundberg 9, Allen 9, Martín 19 i Trias 13; Hamilton 11, Sakho 4, Brià, Garcia 2, Muñoz 3, Mazaira, Gintvainis.

68 Unión Financiera Oviedo | Santana 9, Geks 15, Vrkic 2, Carlson 8 i Barro 10; Pérez 5, Karahodzic 9, González 4, Novak 2, Belemene 4.

Parcials: 22-12, 14-21; 20-18 i 14-17.

Victòria meritòria de l’ICL Manresa amb molts factors en contra: visitava el Nou Congost un equip clarament a l’alça, de les millors plantilles de la lliga, amb una baixa i jugadors limitats físicament. A més, molts habituals del Nou Congost van faltar a la cita en ser enmig de la Setmana Santa. Però tot i així, l’ICL Manresa va saber patir, va ser un equip sofert on van destacar els “grans”: Nacho Martín amb 19 punts, 11 d’un admirable Ashley Hamilton i 13 de Trias.

L’intercanvi de cops inicial entre locals i visitants s’acabava quan Allen podia robar i córrer per obrir el primer forat. Els visitants demanaven minut després de veure una bona ratxa del Manresa, que se n’anava 17-10. Al final dels primers 10 minuts la renda era de 10 punts.

L’encert de Carlson des de fora permetia acostar-se a l’Oviedo, però l’energia de Lundberg amb una recuperació i una esmaixada tornava a obrir escletxa. L’ICL Manresa no acabava de trobar un home inspirat i l’encert en atac, i a ase de faltes molt protestades al Nou Congost, els visitants van acostar-se a 3 punts a la mitja part.

Després del descans, empatava l’Oviedo en un tres i no res, i fins i tot s’avançava. A menys de 5 minuts per acabar el tercer període, els visitants obrien un perillós forat de 6 punts amb un parell de cistelles més addicional. Una esmaixada d’Allen i un triple de Hamilton tornaven a connectar l’equip, que amb l’anglès inspirat es tornava a posar per sobre.

En la recta final els homes de Carles Marco, ahir visitant al Nou Congost, responien a un error local amb un triple, i l’ICL Manresa veia com el rival estava amb els mateixos punts. Els rebots defensius i un triple de Nacho Martín ajudaven a tenir 5 punts d’avantatge que semblaven gairebé definitius, però tot i així els visitants van tenir un tir per guanyar el partit. Molt patiment, però al final victòria que es queda al Nou Congost.

Aleix Duran declarava després del partit que «ens hem trobat una defensa, tal com esperàvem, que et sap crear dubtes de què has de fer; crec que hem començat bé, però ells han anat llegint el que fèiem i ens han posat dificultats; a més, amb un 14% de tirs de 3; a la primera part hem pogut córrer, però a la segona meitat no; ho hem compensat amb rebots que ens han donat segones opcions; no estic satisfet del tot amb com hem llegit el partit, però sí amb l’esforç dels jugadors, molts condicionats; teníem un dels millors equips de la competició».