L’ICL Manresa perd en un frec a frec final amb el RETAbet Bilbao

Els del Bages no arriben amb suficient energia al final del partit, marcat per les protestes a les decisions arbitrals. Cakarun amb 15 punts ha estat el local més destacat. 79 ICL Manresa | Machado 6, Suggs 13, Tomàs 6, Trapani 10 i Rey 6; Auda 4, Cvetkovic 9, Aranitovic 2, Cakarun 15, Belemene …

Dilluns 27 de Febrer de 2017 a les 11:17

Els del Bages no arriben amb suficient energia al final del partit, marcat per les protestes a les decisions arbitrals. Cakarun amb 15 punts ha estat el local més destacat.

79 ICL Manresa | Machado 6, Suggs 13, Tomàs 6, Trapani 10 i Rey 6; Auda 4, Cvetkovic 9, Aranitovic 2, Cakarun 15, Belemene 5 i Costa 3.

86 RETAbet Bilbao Basket | Tabu 3, Bamforth 19, Mumbrú 20, Hervelle 11 i Buva 10; Borg 4, Mendía, Lapornik, Salgado 5, Todorovic 6, Nikolic 3 i Eric 5.

Parcials: 16-21, 22-26, 20-22 i 21-17.

L’ICL Manresa no ha pogut atrapar el Bilbao Basket, que durant tota la segona part ha anat per davant en el marcador. Cakarun ha estat l’home més destacat dels vermells, amb 15 punts. Els americans Suggs, amb 13 i Trapani amb 10 l’han seguit. El públic del Nou Congost, molt enfadat amb l’actuació arbitral. El partit començava amb intercanvi de cops. Trapani liderava a l’inici l’atac manresà, tot i que els primers punts anaven a càrrec de Pere Tomàs. Un 2 més 1 de l’americà empatava el partit a 5, i l’ICL Manresa es posava per davant amb un contraatac de Pere Tomàs. Els triples dels bascos eren la resposta: l’encert dels visitants va ser de 8 de 10 a la mitja part. El primer quart acabava amb un triple de Nikolic i un intent llunyà sense èxit de Cvetkovic.

Els locals començaven amb força la segona meitat, amb un triple de Belemene. Aranitovic posava a només 3 punts el Manresa, però responien els visitants ara des de la pintura. Només una sèrie de tirs lliures i un triple de Mumbrú han evitat que l’ICL Manresa estigués encara més a sobre al final del segon quart.

Mala sortida en el tercer període del Bàsquet Manresa, que permetia anotar amb massa facilitats. Mica en mica ha trobat els homes ideals per lluitar i retallar, amb els interiors Cakarun i Trapani com a estilets, encarregats d’evitar un distanciament del Bilbao. Per trencar la mala ratxa inicial, Suggs va ser però qui va despertar l’equip, amb 5 punts consecutius.

En el darrer quart, Cakarun de nou i Lluís Costa amb un triple posaven el Manresa a 6 punts. Suggs respona a un triple visitant, i el partit s’aniria estrenyent fins el 73-75, quan en el moment clau del partit s’assenyalava una tècnica per flòping a Belemene i una tècnica a la banqueta per les protestes. Tot i això l’ICL Manresa no es rendia, i es mantenia entre 5 i 6 punts fins que les faltes van deixar el marxacor final.

Ibon Navarro, deia al final del partit que «estic empipat i orgullós a parts iguals; a bansa dels arbitratges, no hem sabut afrontar la duresa amb què calia jugar aquest partit; era un partit de qüestions tàctiques i no hem gestionat bé la duresa; al tercer quart han començat molt bé, ens han castigat molt els errors en la primera part; el Bilbao competeix bé, es passa bé la pilota; llavors hem trobat jugadors que sabíem què calia, i ens hem ficat al partit».