L’ICL Manresa no pot frenar a Gran Canaria l’encert local

Partit més que correcte dels d’Ibon Navarro, que van topar amb l’encert d’Aguilar i McCalebb. Els ales Scott Suggs (12) i Pere Tomàs (11), els més afinats. 95 Herbalife Gran Canaria | McCalebb 18, Salin 8, O’Neale 21, Báez 10 i Planinic; Hendrix 4, Oliver 4, Pasecniks 4, Paulí, Rabaseda 2, Kuric 3 i …

Diumenge 19 de Març de 2017 a les 16:30

Partit més que correcte dels d’Ibon Navarro, que van topar amb l’encert d’Aguilar i McCalebb. Els ales Scott Suggs (12) i Pere Tomàs (11), els més afinats.

95 Herbalife Gran Canaria | McCalebb 18, Salin 8, O’Neale 21, Báez 10 i Planinic; Hendrix 4, Oliver 4, Pasecniks 4, Paulí, Rabaseda 2, Kuric 3 i Aguilar 21.

76 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 12, Tomàs 11, Auda 7 i Rey 8; Cvetkovic, Aranitovic, Cakarun 9, Montañez, Trapani 2, Belemene 9 i Costa 8.

Parcials: 29-20, 22-23; 21-14 i 23-19.

Encara que el resultat sembli ampli i còmode per a l’Herbalife Gran Canaria, res més lluny de la realitat. L’ICL Manresa va confirmar una vegada més que té un alt nivell de competitivitat, però va topar amb l’encert de Pablo Aguilar, sobretot, que va acabar amb 6 de 8 en triples, i el talent de McCalebb. Els manresans no es van rendir tot i haver estat a 23 punts en el tercer quart. 7 jugadors amb 8 o més punts al Manresa, però Suggs amb 12 va ser el més anotador.

Els del Bages responien el parcial inicial de 5-0 amb un Machado molt actiu, que anotava el 7-6 per anivellar el partit. McCalebb anotava en les següents jugades, però Suggs responia des del triple en el 14-11. En el tram final del quart, Rey i Belemene lluitaven sota l’anella, i el congolès anotava i recuperava per posar el 24-20. Kuric i el gran protagonista Aguilar deixaven el marcador 29-20.

Parcial favorable a l’ICL Manresa en el segon període, que començava amb Cakarun i Pere Tomàs anotant. Lluís Costa des de la banqueta també sumava, i Pere Tomàs repetia encert en el triple per no deixar marxar el rival (37-32). Repetia el mallorquí, també de 3, però el base local McCalebb feia 2 safates. Machado, Cakarun i Trapani estrenyien el marcador (46-43).

Després del descans, començava amb esmaixada Xavi Rey, però ràpidament era contrarrestat pels interiors del Gran Canaria, que s’escapava en el marcador a 11 punts. La distància augmentava des dels 6,75 amb Salin i Aguilar com a estilets. Suggs i Costa, amb 6 punts consecutius, donaven esperances. Al final del tercer període, 72-57.

En la recta final l’ICL Manresa no va poder fer entrar la por al cos dels canaris, tot i començar reduïnt diferències amb Auda i Cakarun. Altra vegada el granadí Aguilar encertava de 3. L’intercanvi de cistelles afavoria els de Luis Casimiro, i tot i que Cakarun posava el Manresa a 10 punts, en els minuts finals els locals es van distanciar, amb l’encert propi d’un equip que se sap guanyador.

Ibon Navarro destacava en la roda de premsa posterior que «cal felicitar l’Herbalife Gran Canaria pel partit: han jugat millor; jugadors com McCalebb o Aguilar han fet un molt bon partit, hem estat capaços de controlar altres individualitats, i tot i la bona feina en el rebot ofensiu no hem estat capaços de parar la qualitat; estic relativament content perquè quan Herbalife entra en èxtasi anotador el més fàcil és deixar-se anar, i no ho hem fet; però a la segona part l’encert nostre no ha estat suficient per lluitar pel partit».