Rafa Martínez amb 18 punts ha estat el botxí del seu ex-equip, on Patrik Auda i Pere Tomàs han destacat amb 14 i 16 punts respectivament. 73 ICL Manresa | Machado 12, Suggs 11, Tomàs 16, Auda 14 i Rey 8; Cvetkovic, Aranitovic, Cakarun 4, Montañez 2, Trapani 3, Belemene 1 i Costa 2. …

Rafa Martínez amb 18 punts ha estat el botxí del seu ex-equip, on Patrik Auda i Pere Tomàs han destacat amb 14 i 16 punts respectivament.
73 ICL Manresa | Machado 12, Suggs 11, Tomàs 16, Auda 14 i Rey 8; Cvetkovic, Aranitovic, Cakarun 4, Montañez 2, Trapani 3, Belemene 1 i Costa 2.

94 Valencia Basket | Diot 11, San Emeterio 12, Sastre 3, Sikma 6 i Oriola 7; Thomas 3, van Rossom, Sato 8, Dubljevic 11, Vives 9, Martínez 18 i Tobey 6.

Parcials: 12-24, 17-18, 21-32 i 23-20.

El Valencia Basket s’ha endut la victòria del Nou Congost i ha estat superior als locals, que tot i l’inici igualat no han pogut contra un equip que s’ha distanciat des del primer quart. Precisament l’ex-manresà Rafa Martínez ha estat el millor del partit amb 18 punts, i ha acabat ovacionat per la graderia. Per part de l’ICL Manresa, Pere Tomàs amb 16 punts i Patrik Auda amb 14 han estat els més afinats.

El partit començava amb un teva-meva bonic per als espectadors manresans, amb intercanvi de triples inicial, i jugades espectaculars com l’esmaixada de Patrik Auda en contraatac. El Manresa però va quedar clavat entre els 11 i els 12 punts fins a rebre un parcial de 1-13, que encarrilaria el partit per als visitants.

El segon quart va ser més igualat, amb intercanvi de cistelles i un enèrgic Trapani sortint de la banqueta. Rafa Martínez, però, s’anava afinant. Pere Tomàs i Machado responien des de la llarga distància, i Xavi Rey anotava sota l’anella, però el València seguia guanyant, ara per 13 punts.

El tercer quart va ser la sentència. El també ex-jugador del Manresa Pierre Oriola tenia bons minuts, i Antoine Diot acompanyava amb triples. El Manresa semblava que podia entrar al partit quan es posava a 11 punts, però el València va aguantar. Sastre i San Emeterio posaven 15 punts de nou després d’un triple de Suggs, i el de Santpedor feia 2 triples més per posar-ne 24 de diferència.

El darrer quart va ser un tràmit guanyat per l’ICL Manresa, que no va tenir opcions de lluitar pel partit, en un Nou Congost que va aplaudir enèrgicament el fill pròdig Rafa Martínez.

Ibon Navarro, després del partit, comentava a la sala de premsa que «hi ha hagut un partit fins l’11-11 en què hem fet coses bé, controlant el rebot defensiu; la falta de duresa ens torna a perjudicar; hauríem d’haver intentat pujar el llistó físic, però al segon quart ja es notava la diferència; hem baixat la diferència, però la falta de duresa en el primer període ja havia fet mal; quan davant teu tens un equip ‘top’ se’t veuen les costures».