L’ICL Manresa lluita contra tots els elements però queda a 9 punts del Laboral Kutxa (76-85)

Els d’Ibon Navarro combaten fins la darrera pilota però el talent dels vitorians decideix el partit a favor seu. 20 punts per Musli i 10 per Simon i Flis 76 ICL Manresa | Hernández 4, Otverchenko, Simon 10, Flis 10, i Musli 20; Sandul 8, Montañez 8, Grigonis 9, García 7, Barrera i Sánchez. …

Diumenge 10 de Gener de 2016 a les 22:49

Els d’Ibon Navarro combaten fins la darrera pilota però el talent dels vitorians decideix el partit a favor seu. 20 punts per Musli i 10 per Simon i Flis

76 ICL Manresa | Hernández 4, Otverchenko, Simon 10, Flis 10, i Musli 20; Sandul 8, Montañez 8, Grigonis 9, García 7, Barrera i Sánchez.

85 Laboral Kutxa Baskonia | Adams 15, Causeur 13, Hanga 14, Shengelia 9 i Diop 6; James 5, Planinic, Blazic 6 i Tillie 12.

Parcials: 19-19, 18-30; 15-19 i 24-17.

Àrbitres: Jiménez, Araña i Oyón.

L’ICL Manresa ha estat capaç avui al Nou Congost de lluitar cara a cara davant un equip potentíssim, on finalment no ha actuat Bourousis. Els locals s’han recuperat d’un molt mal inici empatant el primer parcial, però l’alt encert dels bascos els ha superat (48% en triples). Tampoc han ajudat gens al Manresa els àrbitres.

El partit ha començat amb l’ICL Manresa adormit, encaixant un parcial de 3-15 en els primers minuts. Tot i que el partit començava amb un triple de Flis, de seguida Hanga, Causeur, i Adams posaven des del triple avantatge. La bona feina defensiva i l’encert de Flis, Simon, i Sandul en els tirs lliures deixava el partit igualat després dels primers 10 minuts.

El segon quart va començar a desequilibrar la balança, amb 30 punts encaixats. Simon avançava el Manresa, però dos triples de Tillie tornaven a obrir forat. Blazic s’afegia a l’encert exterior, i semblava que els bascos s’escapaven definitivament. La bona feina llavors de Montañez acostaven els vermells abans de la mitja part.

Tornant dels vestidors, el triple de Grigonis posava a menys de 10 punts l’ICL Manresa. Musli, Hernández i Grigonis posaven només 5 punts entre els dos equips. Els tirs lliures permetien respirar el Laboral Kutxa Baskonia. La bona feina de Sandul deixava viu el Manresa, que sabia però que havia de remar molt per tenir opcions.

El darrer quart va ser favorable a l’ICL Manresa, fet que demostra que l’equip no es va rendir. Començava Simon, que tornava a la pista després de molta estona a la banqueta carregat de faltes, amb un triple. Juan García i Montañez posaven menys de 10 punts, i el darrer moment de “tenir” el partit va ser Simon, a falta de 4 minuts, que hagués situat els d’Ibon Navarro a 5 punts. No va poder ser, però l’equip va demostrar lluita i entrega per al seu públic, que un cop més marxava del Nou Congost una mica abans de la botzina final.

Ibon Navarro, destacava a la roda de premsa que «hem fet un mal inici de partit davant un equip que ens supera en moltes coses, però no ens pot superar en ganes; ens hem equivocat volent fer un partit de fer una cistella més que el rival; encara que ens hem reenganxat i hem lluitat, no hem pogut; un equip que s’hagués rendit hagués perdut avui de 20 o 30 punts».