L’ICL Manresa lluita contra els nervis però cau al Congost amb el Leyma Coruña

El Leyma Coruña s’imposa per 75 a 81 en un partit en què els del Bages no van saber estar concentrats, però van lluitar fins el darrer minut. 75 ICL Manresa | Costa 13, Lundberg 13, Muñoz 11, Hamilton 2 i Trias 18; Mugica, Jou 5, Sakho 4, Allen 7 i Gintvainis 2. …

Diumenge 3 de Desembre de 2017 a les 22:22

El Leyma Coruña s’imposa per 75 a 81 en un partit en què els del Bages no van saber estar concentrats, però van lluitar fins el darrer minut.

75 ICL Manresa | Costa 13, Lundberg 13, Muñoz 11, Hamilton 2 i Trias 18; Mugica, Jou 5, Sakho 4, Allen 7 i Gintvainis 2.

81 Leyma Coruña | Sanz 11, Hernández, Flis 11, Gilling 12 i Olmos 6; Monaghan 11, Cooney 20, Hernández-Sonseca 3, Chuku 5, Abia 2.

Parcials: 25-17, 12-16; 14-18 i 24-30.

L’ICL Manresa va intentar respondre les adversitats que es va trobar en el partit, l’encert rival, el nivell de duresa física, i no va saber trobar el seu lloc per poder derrotar el Leyma Coruña. Els d’Aleix Duran van fer mals percentatges als tirs lliures especialment, però un cop més van donar-ho tot, i l’equip va posar-se a 3 punts a pocs segons pel final. Trias amb 18 punts, Lundberg i Costa amb 13 i Muñoz amb 11, els més anotadors.

El partit començava amb un teva-meva entre els dos equips, amb ritme alt. L’encert en el triple de Muñoz al primer període permetia obrir una mica de forat, però aquest domini no duraria gaire més enllà dels primers 10 minuts. Trias sumava 8 punts, i Allen corria al contraatac per sumar o rebre falta. Però començava ja el desencert als tirs lliures, que duraria tot el partit (13 de 29, el 45%).

En el segon quart l’equip va quedar descol·locat i sense saber reaccionar a una agressió a Jordi Trias, que els àrbitres van castigar com a falta del gironí. La jugada va acabar amb una tècnica a la banqueta local, i l’ICL Manresa sense saber interpretar una reacció adequada. Després d’una safata inicial de Gintvainis, poc encert i el rival que s’acostava cada cop més. Els vermells acabarien amb només 4 punts de renda a la mitja part.

Després de la mitja part, un altre parcial negatiu: tot i que l’ICL Manresa començava amb bona lluita i podent córrer en en un parell de jugades, de seguida l’encert triple del Leyma Coruña posaria l’empat al marcador. La reacció venia de la mà de Guillem Jou, molt lluitador i anotant de 3. Però els visitants responien de seguida. I els errors des de la línia de tirs lliures seguien.

En el darrer quart, molts intents de l’ICL Manresa per reenganxar-se en el marcador, amb cistelles al límit i dificultat sobretot en atac. Els visitants adquirien 5 punts de renda a 3:30 pel final, i tot i que un triple de Muñoz acostava els locals a 2, ja no es podria atrapar el rival, que va endur-se la victòria del Nou Congost.

En la roda de premsa, Aleix Duran comentava que «hem fet un inici de partit bastant ajustat a les idees que havíem preparat, l’equip feia les coses que ens semblava que podien fer-los mal, i hem acabat a 8 punts el primer quart; llavors ells han pujat el nivell físic, els àrbitres ho han permès, i a més a més ens hem desquiciat, i hem deixat de fer el que fèiem bé fins llavors; a la mitja part ho hem intentat reconduir, però encara hem sortit pitjor; hem fallat 16 tirs lliures, i la única explicació és la falta de concentració».