L’ICL Manresa guanya el Prat i opcions d’anar a la Copa

Els d’Aleix Duran derroten amb un gran treball defensiu els potablava per 75 a 62, amb un gran Trias, i amb Costa, Allen i Lundberg decisius. 75 ICL Manresa | Costa 12, Lundberg 13, Allen 14, Hamilton 5, Trias 18; Òrrit, Mugica, Jou, Sakho 11, Garcia 2, i Muñoz. 62 CB Prat | …

Divendres 29 de Desembre de 2017 a les 23:10

Els d’Aleix Duran derroten amb un gran treball defensiu els potablava per 75 a 62, amb un gran Trias, i amb Costa, Allen i Lundberg decisius.

75 ICL Manresa | Costa 12, Lundberg 13, Allen 14, Hamilton 5, Trias 18; Òrrit, Mugica, Jou, Sakho 11, Garcia 2, i Muñoz.

62 CB Prat | Johanson 9, Agada 7, Portugués 5, Campbell i Cate 11; Gerbert 5, Coby 7, Sesé 2, Camarasa, Pérez 9, Blanch 7.

Parcials: 15-11, 16-22, 20-11 i 24-18

L’ICL Manresa va haver de suar de valent per doblegar el CB Prat, l’equip revelació de la temporada. Un gran Jordi Trias, com ja és habitual (18 punts i 30 de valoració), amb els exteriors Allen, fent una immensa defensa i 14 punts, juntament amb Costa (12 punts) i Lundberg (13 punts) que van estar fins en els moments decisius. El Manresa va guanyar el segon classificat i també de passada moltes opcions de ser a la Copa Princesa d’Astúries.

El partit començava amb els locals totalment endollats, i un parcial d’11 a 0 de sortida, basat en la defensa. Els visitants van trigar més de 5 minuts en anotar. La ratxa del CB Prat arribaria a posar els del Llobregat a 4 punts en el primer període, que acabaria amb aquesta retallada.

En el segon quart, fins i tot eren capaços de posar-se per davant, amb l’encert des del triple que el Manresa no trobava. Alternatives al marcador, defenses al límit i avantatge visitant que s’arreglava per part dels del Bages amb Trias sota la cistella, assegurant els tirs a la pintura. A la mitja part, tot per decidir, i els visitants a davant per 31 a 33.

Després de la mitja part, una altra sortida en tromba de l’ICL Manresa, que gràcies a les pilotes robades, a les mans en defensa, i al triple de Lluís Costa obtenia 7 punts de marge. El Prat, però, no es deixava intimidar pel Nou Congost, i es posava a 3 punts. Un 2 més 1 no completat per Sakho aixecava de nou els ànims, i Allen anotava de nou per deixar 7 punts amunt els vermells.

En el darrer període l’ICL Manresa va estar més sencer físicament, i els d’Aleix Duran, amb molt treball defensiu i amb dificultats en atac, trobaven la manera d’anotar, fonamentalment a la pintura. El rebot ofensiu va ser l’arma que va deixar sense opcions els visitants, i Lluís Costa amb una cistella en suspensió i un triple rematava el partit.

Aleix Duran, deia a la roda de premsa posterior que «jugàvem un partit que sabíem que seria molt competit, i havíem parlat de 3 aspectes: el rebot, el ritme, i el nivell de duresa defensiva, on a la primera part ens han guanyat clarament; sabíem que igualant aquests aspectes podríem competir el partit; crec que a la primera part no hem aconseguit bons tirs, i d’aquí aquest percentatge pobre de 3 punts, però ho hem salvat amb el rebot ofensiu, però està clar que el convenciment amb el que tirem és un aspecte a millorar».