L’ICL Manresa guanya clarament l’Iberostar Tenerife en una tarda memorable

Els homes d’Ibon Navarro, liderats per un Musli que serà MVP de la jornada 27, derroten per 86 a 73 l’Iberostar Tenerife, després d’haver tingut avantatges de gairebé 30 punts. 86 ICL Manresa | Foster 16, Grigonis, 13, Simon 12, Auda 2 i Musli 21; Sandul, García 1, Barrera, Costa, Flis 5 i Otverchenko. …

Diumenge 10 de Abril de 2016 a les 21:48

Els homes d’Ibon Navarro, liderats per un Musli que serà MVP de la jornada 27, derroten per 86 a 73 l’Iberostar Tenerife, després d’haver tingut avantatges de gairebé 30 punts.
86 ICL Manresa | Foster 16, Grigonis, 13, Simon 12, Auda 2 i Musli 21; Sandul, García 1, Barrera, Costa, Flis 5 i Otverchenko.

73 Iberostar Tenerife | San Miguel 5, Richotti 12, Beirán 8, Abromaitis 14 i Jones 4; Niang 4, Sekulic 3, Hanley, Arco 21, O’Leary 2 i White.

Parcials: 17-11, 22-15; 37-21 i 10-26.

L’ICL Manresa va poder gaudir finalment d’una tarda immensa de bàsquet al Nou Congost. Alegria i comunió entre l’afició i l’equip, en un partit que els d’Ibon Navarro van dominar de principi a fi, tot i la relaxació final, que va permetre els canaris acostar-se. L’ICL Manresa va fer un partit completíssim, sobretot en defensa, però també amb un gran encer en els triples (52%). Dejan Musli serà designat jugador més ben valorat de la jornada 27, després de fer 32 de valoració.

El partit començava bé per a l’ICL Manresa, amb un triple inicial de Je’kel Foster. Una costella de Musli donava el primer parcial de 5-0, però l’equip, on millor funcionava era al darrere. Hi tornava Musli al minut 7 per estirar la diferència en 8 punts, i el primer quart acabava 17-11, gràcies a l’encert d’un ex-jugador del Manresa, Salva Arco, el millor dels visitants.

En el segon quart, dues cistelles seguides d’Otverchenko posaven 10 punts d’avantatge, i Hernández donava un màxim avantatge de 12 punts. Salva Arco responia a un triple de Foster també des dels 6,75, però 2 triples consecutius de Grigonis i una safata de Foster deixaven ja 13 punts d’avantatge al descans.

Després del pas pels vestidors, alley-hoop per començar de la connexió Je’kel Foster-Patrik Auda, i un triple de Simon era el preàmbul del millor període en quant a encert del Manresa. Foster, Grigonis, Flis, Hernández, Otverchenko i Simon s’apuntaven al festival de triples. Fins a set en aquest període. 37 punts en el tercer quart d’un Manresa imparable.

En els darrers 10 minuts, la relaxació es va apoderar de tots els actors del partit, i l’ICL Manresa deixava escapar una diferència que havia arribat a ser de 29 punts. La pressió a tota la pista de l’Iberostar Tenerifei la relaxació local, especialment en els darrers 6 minuts tal com apuntava Navarro a la roda de premsa, feien que el parcial quedés 10-26. Però la feina ha estava feta a un Congost que va gaudir com feia temps que no ho feia.

Ibon Navarro, apuntava a la roda de premsa posterior al partit que «el primer que vull fer és parlar dels darrers minuts; aquesta és una lliga molt dura, i aquí ningú regala res, i en els darrers minuts ens han tret del camp; hem jugat segurament els 30 millors minuts defensius de tot l’any, amb les idees clares, hem tingut aquests percentatges perquè hem defensat bé; l’equip ha sortit al tercer quart fins i tot amb una marxa més, pensant en fer bé les coses; segurament ha estat el nostre millor partit a nivell general».