L’ICL Manresa es presenta al Nou Congost amb victòria davant el Barça

Els homes d’Aleix Duran derroten el FC Barcelona Lassa B per 80 a 74 en la presentació de l’equip a casa. 80 ICL Manresa | Costa 7, Lundberg 16, Muñoz 13, Hamilton 13 i Trias 6; Òrrit, Mugica 2, Oliva, Khalaf, Sakho 7, Allen 4 i Gintvainis 12. 74 FC Barcelona Lassa B …

Diumenge 17 de Setembre de 2017 a les 21:35

Els homes d’Aleix Duran derroten el FC Barcelona Lassa B per 80 a 74 en la presentació de l’equip a casa.

80 ICL Manresa | Costa 7, Lundberg 16, Muñoz 13, Hamilton 13 i Trias 6; Òrrit, Mugica 2, Oliva, Khalaf, Sakho 7, Allen 4 i Gintvainis 12.

74 FC Barcelona Lassa B | Font 11, Figueras 5, Dedovic 7, Martínez 12 i Diagne 9; Velicka 11, Esteban 2, Samanic 3, Zizic i Herun 14.

Parcials: 25-16, 23-26, 18-16 i 14-16.

L’ICL Manresa s’ha emportat el primer partit que es disputava al Nou Congost i que ha servit per presentar-se davant l’afició. Era un partit de la lligueta semifinal de la Lliga Catalana, i tot i que no ha servit per classificar els del Bages per la final, ha pogut ser un tast per saber quin és l’esperit de l’equip. El danès Lundberg ha estat el més afinat dels locals amb 16 punts, així com Hamilton i Muñoz amb 13.

El partit començava amb un ICL Manresa decidit a voler agradar als seus. El primer parcial de 9-1 era un bon inici, tot i que el talent dels joves del FC Barcelona ha anat anivellant el partit mica en mica. Els locals lideraven el marcador i s’acostaven a 3 punts (11-8), però Hamilton i Lundberg, amb contraatacs, posaven distància de nou. 25-16 al final dels primers 10 minuts.

Als vermells els ha costat entrar en els primers minuts del segon quart. Anotava en una penetració Costa, però s’acostaven a només 3 punts. Els exteriors Lundberg i Muñoz responien llavors. Dos triples consecutius de Gintvainis, un al límit, posaven el 48-36, una nova escletxa, però el Barça retallava també des dels 6,75.

En el tercer període, res va ser fàcil ni planer per a l’ICL Manresa. El FC Barcelona va arribar a posar-se a només un sol punt (56-55) amb un triple per tauler, però els manresans trobaven l’encert en Gintvainis i els tirs lliures. La bona lluita de Muñoz donava punts importants amb un cop de dits, i hi havia 8 punts de marge per a la recta final.

Les bones defenses de l’ICL Manresa marcaven l’inici del darrer període, i Lundberg va trobar la inspiració per rematar els visitants. Al final del partit, 6 punts d’avantatge per als locals, que van aprofitar el partit de la Lliga Catalana LEB per presentar-se davant uns 2000 aficionats al Nou Congost.

Aleix Duran, entrenador de l’ICL Manresa, explicava en la roda de premsa que «teníem davant un equip que com s’ha demostrat té molt talent, i això té molta dificultat; a aquestes alçades de pretemporada, els jugadors s’agafen 3 segons per agafar aire i això ho hem pagat molt, en han castigat; hem fet mèrits per marxar de més punts al descans, però no ho hem aconseguit; no hem enganxat la gent al tercer quart i després hem vist que aquesta connexió és imprescindible, i hem tornat a agafar frescor al joc».