L’ICL Manresa competeix però es veu superat en el tram final per l’Unicaja

Un altre vespre d’ambientespectacular al Nou Congost, aquest cop sense la recompensa d’una victòria. Simon (14 punts), Foster (13 punts i 19 de valoració) i Musli (18 de valoració), els locals destacats. 64 ICL Manresa | Foster 13, Simon 14, Grigonis 7, Auda 5 i Musli 12; Sandul 2, Hernández 2, García, Costa, Flis, Jaramaz …

Diumenge 24 de Abril de 2016 a les 21:45

Un altre vespre d’ambientespectacular al Nou Congost, aquest cop sense la recompensa d’una victòria. Simon (14 punts), Foster (13 punts i 19 de valoració) i Musli (18 de valoració), els locals destacats.
64 ICL Manresa | Foster 13, Simon 14, Grigonis 7, Auda 5 i Musli 12; Sandul 2, Hernández 2, García, Costa, Flis, Jaramaz 7 i Otverchenko 2.

75 Unicaja | Díaz, Hayes 8, Kuzminskas 7, Thomas 7 i Vázquez 6; Jackson 5, Okouo, Díez, Suárez 8, Nedovic 27, Nelson 4 i Cooley 3.

Parcials: 16-24, 18-19, 12-9 i 18-23.

L’ICL Manresa no va poder arrodonir una gran tarda de bàsquet i bon ambient al Nou Congost davant d’un gran rival, l’Unicaja. Tot i no perdre la cara al partit, i estar a prop del rival i luitant fins els darrers minuts, el Manresa va acabar perdent per 64-75. Van destacar pel conjunt local el base Je’kel Foster, amb 13 punts i 19 de valoració, Chase Simon, amb 14 punts, i el pivot Dejan Musli, amb 12 punts i 18 de valoració.

El partit començava amb cistelles visitants, contrarestades amb un triple de Chase Simon. L’Unicaja governva el partit, però els del Bages no deixaven que s’escapéssin a més de 5 punts. Musli seguia sumant a la pintura, i Simon posava l’11 a 12. Alguns errors comesos per l’ICL Manresa feien que l’Unicaja es posés per davant al final del quart.

En els segons 10 minuts, el Manresa aconseguia fer un parcial més igualat, i els exteriors com Foster i l’entrada de Jaramaz, que debutava al Nou Congost, acostaven de nou els locals. Un triple de Grigonis col·locava a 5 punts l‘ICL Manresa, però els manresans tornaven a pagar els errors en el final de període, i l’Unicaja se n’anava a 9 punts a la mitja part.

Després del pas pels vestidors, el millor període per als interessos de l’ICL Manresa, que deixava amb nomes 9 punts els visitants. Començaven anotant Grigonis i Musli, i Foster amb una recuperació i un contraatac posava el 40-43 al minut 23. Minuts de defenses intenses, amb el Manresa alternant entre el marcatge individual i la zona. Molts tirs lliures al final del tercer quart, i 46-52, tot per resoldre.

Al tram finl de partit, els homes d’Unicaja van respondre bé a la pressió que imposava l’ICL Manresa traient millors percentatges de tir, inclòs un triple de Nedovic al tauler, que desmotivava la remuntada a poc per al final. Quan s’acostava el Manresa, amb dos triples de Simon, responien els malaguenys. Al final, el públic del Nou Congost agraïa la feina feta, tot i el resultat negatiu.

Ibon Navarro, deia a la roda de premsa posterior al partit que «crec que l’equip estava preparat per aun partit així, amb ‘moltes batalles’, com dèiem en la preparació del partit; l’equip ha fet un bon treball en aquests aspectes defensius, però ens ha faltat una mica d’estar més junts en atac; en el tercer quart hem intentat tots massa buscar el titular de la premsa de demà, hi ha hagut massa atacs en els quals no hem près les millors decisions; ens ha faltat calma en atac».