La Bruixa d’Or toca fons a Valladolid; és hora de remuntar el vol com sigui

Els del Bages fan un mal partit a Pucela i s’estavellen. Ara toca generar el caliu suficient per tal que el Congost sigui una olla a pressió davant l’Estudiantes 88 CB Valladolid | Pozas 10, Martínez 6, Andjusic 15, Omari Johnson 10,Haritopoulos; Armon Johnson 10, Suka 3, Mack 9, Drenovac 8 i Sinanovic. 76 La …

Dilluns 31 de Març de 2014 a les 10:44

Els del Bages fan un mal partit a Pucela i s’estavellen. Ara toca generar el caliu suficient per tal que el Congost sigui una olla a pressió davant l’Estudiantes

88 CB Valladolid | Pozas 10, Martínez 6, Andjusic 15, Omari Johnson 10,Haritopoulos; Armon Johnson 10, Suka 3, Mack 9, Drenovac 8 i Sinanovic.
76 La Bruixa d’Or | Hernández 8, Kouguere 12, Giannopoulos, Monroe 12; Arteaga 6; Erikson 13, Arco 6, Ljubicic 8, Goodridge 11 i Larsen.

Parcials: 24-17, 11-16; 32-13 i 21-30.

Àrbitres: Pérez Pérez, Redondo i Cardús.

La Bruixa d’Or va fer un dels pitjors partits de la temporada a Valladolid, i va tocar fons precisament al camp on calia treure el millor per guanyar el cuer. Un mal inici i un pitjor tercer quart van condemnar a la derrota els de Manresa, que no van poder endur-se la vuitena victòria a Catalunya.

En primer període va començar malament per als interessos dels del Bages, que encaixaven un parcial de 6-0 inicial. Martínez i Haritopoulos eren els qui més mal feien. Només una tímida reacció de la mà de Max Kouguere i un triple d’Eriksson feien que el mal no anés a més.

En el segon parcial, La Bruixa d’Or va reaccionar. Es va endur un millor balanç del període 11-16, i va deixar el partit per tornar a començar de nou en el tercer quart, i encara hagués pogut quedar més igualat al descans si no hagués estat per la cistella sobre la botzina de Johnson, que donava moral al públic de Valladolid.

El tercer quart va ser el pitjor de La Bruixa d’Or durant tot el partit. Tant en defensa, pel fet d’encaixar 32 punts, com en atac. 10 minuts per oblidar que pràcticament deixaven vist per sentència el partit: calia remuntar 21 punts en el darrer període.La direcció de Pozas i Haritopoulos com a botxí pràcticament enterraven el partit.

En els darrers 10 minuts, La Bruixa d’Or, però, no es va amagar. Dos triples d’Eriksson i Kouguere, més una esmaixada de Monroe deixaven 16 punts entre morats i vermells, però l’equip local no va pensar en fantasmes i va gestionar bé l’àmplia avantatge que havia aconseguit fins el moment. Tot i encaixar 30 punts en el darrer període, l’equip de Ricard Casas allargava possessions i anotava per poder tenir un final tranquil. I així va ser, ja que el Manresa no va poder posar-se a menys de 10 punts del CB Valladolid.

Amb aquesta derrota, La Bruixa d’Or queda en la mateixa posició, la penúltima de la classificació, però a una menys que el Valladolid, que ja en suma 3. A la roda de premsa posterior al partit,

Borja Comenge deia que “cal felicitar el CB Valladolid perquè la victòria ha estat justa; és un da en què hem de ser crítics amb nosaltres mateixos, i demanem disculpes a la gent del club i a l’afició, aquesta derrota és inexcusable; totes les sensacions els éren favorables, tenien molts jugadors endollats; en cap moment hem tingut opcions de victòria, i és irreal que haguem guanyat dos quarts; en el tercer quart el partit es posava ja massa costa amunt”.