La Bruixa d’Or perd davant un València Basket que lluita encara per la primera posició 92-59

Pere Romero fa debutar a la Liga Endesa els júniors Nil Sabata i Jordi Clotet. Per part de La Bruixa d’Or destaquen els capitans Arco (17 punts i 23 de valoració) i Asselin (14 punts) 92 Valencia Basket | Van Rossom 8, Rafa Martínez 8, Lucic 13, Doellman 12, Dubljevic 9; Sato 17, Lishchuk 11, …

Diumenge 18 de Maig de 2014 a les 20:54

Pere Romero fa debutar a la Liga Endesa els júniors Nil Sabata i Jordi Clotet. Per part de La Bruixa d’Or destaquen els capitans Arco (17 punts i 23 de valoració) i Asselin (14 punts)

92 Valencia Basket | Van Rossom 8, Rafa Martínez 8, Lucic 13, Doellman 12, Dubljevic 9; Sato 17, Lishchuk 11, Lafayette 5, Aguilar 7, Pablo Pérez 2 i Abia.

59 La Bruixa d’Or | Creus 3, Eriksson 4, Kouguere 2, Larsen 2, Arteaga 2; Asselin 14, Arco 17, Ljubicic 11, Kody 2, Giannopoulos 2, Sabata i Clotet.

Parcials: 25-17, 26-15; 27-17 i 14-10.

Àrbitres: García González, García Ortiz i Munar.

La Bruixa d’Or va pedre a València el penúltim partit de la Liga Endesa, davant d’un equip que aquesta temporada aspira a lluitar per al títol. En aquest partit, van debutar els júniors Nil Sabata i Jordi Clotet, després de la bona actuació al Campionat Estatal, en què l’equip manresà va quedar 6è. En aquest partit, bona actuació del navassenc Salva Arco, amb 17 punts, 4 assistències i 23 de valoració, Asselin, 14 punts, i Marko Ljubicic, amb 11 punts, 14 de valoració i una cistella increïble al final del 1r quart.

En el partit començava amb un vell conegut del Manresa tibant del carro del València: Justin Doellman feia 5 punts en 5 minuts i col·locava el 10-2 al marcador. Tot i haver tingut la primera possessió del partit. Joan Creus, titular novament, i Marcus Eriksson, retallaven distàncies. Salva Arco entrava i anotava un triple que deixava el 24-12, i al final del quart, amb pocs segons, bona finta i triple llunyà de Ljubicic, una de les cistelles de la jornada (25-17).

El segon quart començava amb un Josh Asselin molt inspirat, tant en atac com en defensa, i amb Arco com a líder anotador de La Bruixa d’Or. Una cistella del de Michigan deixava els del Bages a 5 punts (28-23), però aquest va ser el moment en què el Manresa va estar més a prop. S’inspiraven Lucic i Dubljevic i deixaven un 51-32 abans del descans.

En el tercer període el Valencia va seguir sent superior, i encara va poder augmentar l’avantatge. Doellman seguia al seu ritme, s’enfilava fins als 12 punts, i Sato en sumava 15 amb un triple. Arco responia i debutava en aquest quart Nil Sabata, l’ala-pivot júnior.

En el darrer període, poc a destacar en un parcial amb poca puntuació per part dels dos equips. La millor notícia va ser que al debut de Nil Sabata s’hi va afegir el de Jordi Clotet, manresà que també va poder debutar a la màxima categoria del bàsquet estatal.