La Bruixa d’Or domina una semifinal que s’acaba escapant

Els homes de Borja Comenge van anar per davant durant tres quartes parts del partit, però el FIATC Joventut serà qui finalment disputarà la final de la Lliga Catalana amb el FC Barcelona 82 FIATC Joventut | Vives 12, Kirskay 15, Shurna 14, Ventura 4, Miralles 7; Llovet 10, Cochran 7, Savane 5, Barrera …

Dijous 10 de Octubre de 2013 a les 01:23

Els homes de Borja Comenge van anar per davant durant tres quartes parts del partit, però el FIATC Joventut serà qui finalment disputarà la final de la Lliga Catalana amb el FC Barcelona

82 FIATC Joventut | Vives 12, Kirskay 15, Shurna 14, Ventura 4, Miralles 7; Llovet 10, Cochran 7, Savane 5, Barrera 2, Joseph 5, Suárez i Kaven.

78 La Bruixa d’Or | Waters 8, Arco 4, Kouguere 7, Monroe 9, Arteaga 2; Creus 4, Asselin 8, Eriksson 15, Hernández 7, Larsen 5, Kody 3 i Giannopoulos 6.

Parcials: 14-16, 18-26; 22-21 i 28-15.

Àrbitres: Perea, Cardús i Oyón.

La Bruixa d’Or ha dominat el partit davant el FIATC Joventut, tret de l’inici i el final del partit. El pavelló de Fontajau acollia la semifinal única de la Lliga Catalana ACB, en què verd-i-negres i vermells es jugaven una plaça per la final amb el Barça. A Girona, poc menys d’un miler de persones han estat al pavelló per veure en directe un partit ACB, un fet que feia temps que no s’hi veia.

El partit ha començat ple d’errades i imprecisions per part dels dos equips. Des d’un bon inici, Borja Comenge ha rotat els seus jugadors, de manera que tots han jugat entre 15 i 21 minuts. Precisament en una d’aquestes rotacions, en què han saltat a la pista Marcus Eriksson i Joan Creus, ha vingut la primera remuntada dels manresans, que havien començat perdent 13-6. Dos triples del suec i una cistella del català empataven el partit.

En el segon quart, La Bruixa d’Or ha començat a obrir forat, amb aportacions d’Arco, Monroe, Asselin i Giannopoulos, i s’ha arribat al descans amb un avantatge de 10 punts per als del Bages. També val la pena destacar el canell de Rasmus Larsen, que durant aquest període ha anotat un triple.

Durant el tercer període, el Manresa ha aguantat bé elseu rival, i en el parcial (22-21) només ha perdut un punt. Bona aportació en defensa de Haris Giannopoulos, que ben aviat va veure com li assenyalaven, en un minut, la quarta i la cinquena falta. En aquest temps, Hernández es trobava còmode penetrant, Arco anotant de tres, però la Penya persistia i no deixava escapar definitivament els homes de La Bruixa d’Or.

Els tres primers minuts del darrer quart van ser l’inici de la devallada final, ja que durant els 3 primers minuts només es va anotar una cistella. Tot i això, Monroe oposava resistència a la remuntada verd-i-negra amb un triple (66-72), i fins i tot més tard tornava a posar per davant els del Bages (74-76). Van ser els darrers dos minuts que van condemnar el Manresa.

Tot i la derrota, La Bruixa d’Or ha pogut comprovar que pot guanyar perfectament un rival de la seva lliga, i la Penya sap que amb la força del Nou Congost, aquest diumenge, ho tindrà molt difícil per guanyar en la primera jornada de Lliga.

Borja Comenge, va destacar durant la roda de premsa que “El Joventut ha guanyat merescudament del partit, ha ensumat els nostres dubtes; estic content perquè tots els jugadors han aportat; hem tingut moments en els que hem dominat, hem perdut per errors nostres; marxem amb la sensació que diumenge podem guanyar la Penya, i si podem guanyar la Penya podem guanyar a molts equips de la lliga”.