El cara o creu final deixa a l’ICL Manresa sense victòria en el derbi català amb la Penya

Els d’Ibon Navarro cauen per 84-85 davant el FIATC Joventut. L’ICL Manresa va tenir una possessió final per poder derrotar els de Badalona, però no va encertar en la decisió final. 84 ICL Manresa | Thomas 6, Otverchenko 12, Grigonis 6, Sánchez 5 i Musli 25; Simon 13, Sandul 3, Barrera 2, Flis 6, …

Diumenge 1 de Novembre de 2015 a les 22:13

Els d’Ibon Navarro cauen per 84-85 davant el FIATC Joventut. L’ICL Manresa va tenir una possessió final per poder derrotar els de Badalona, però no va encertar en la decisió final.

84 ICL Manresa | Thomas 6, Otverchenko 12, Grigonis 6, Sánchez 5 i Musli 25; Simon 13, Sandul 3, Barrera 2, Flis 6, Montañez i Jou.

85 FIATC Joventut | Mallet 14, Nogués 5, Vidal 4, Suton 11 i Drame 11; Sàbat 12, Llovet 6, Miralles 7, Nikolic i Paul 15.

Parcials: 23-33, 25-11; 15-23 i 18-21.

Àrbitres: Bultó, Cortés i Martínez Díez.

L’ICL Manresa s’ha quedat a centímetres de la victòria en un derbi català emocionant fins el darrer sospir. La Penya ha transformat un triple mitjançant Mallet, que no ha tingut resposta per part dels manresans, erràtics en la darrera jugada. Dejan Musli, de nou, ha estat el pilar de l’equip amb 25 punts.

El partit ha començat amb un gran encert per part dels badalonins en el primer període. Tot i ixò, les primeres cistelles de Musli col·locaven un 9-4, però la Penya s’acostava des del triple i en contraatacs ràpids. Musli tornava a esmaixar per empatar a 15, i després de l’empat a 19 l’ICL Manresa es va encallar fins el 23-33 final.

En el segon quart, reacció inapel·lable de l’ICL Manresa que se n’anava al descans guanyant de 4. Musli aclaparava bona part del joc a la pintura, i el murcià Alex Hernández col·laborava penetrant i rebent faltes. Abans de marxar als vestidors, ruix final amb triples de Flis i Otverchenko per posar el 48-44.

Tornant del descans, Era Grigonis qui mantenia l’equip amb una primera cistella quan els badalonins ja s’havien posat per davant. Simon capgirava el marcador amb un triple, i els visitants acabarien capgirant l’avantatge de 4 punts de la mitja part.

En desenllaç que esperava al Manresa va ser cruel, un cara o creu. Dos triples d’Otverchenko i Ricky Sánchez posaven per davant l’ICL Manresa després de moltes alternatives de marcador, però Mallet clavaria un triple que acabaria sent decisiu. En la darrera jugada, no va sortir el previst i l’ICL Manresa no va poder capgirar el marcador.

Ibon Navarro, deia a la roda de premsa que «la nostra posta en escena del primer i el tercer quart ha marcat el partit; al segon quart hem hagut de fer un gran esforç per tornar-nos a enganxar; hem comès massa errors, havíem parlat de l’important que éren els rebots llargs i no hem estat capaços de controlar-ho, hauríem hagut d’estar més vius; hem permès jugar massa còmode a Albert Sàbat».