Derrota en un duel massa erràtic

El Gipuzkoa Basket guanya al Nou Congost per 64 a 79 en un partit marcat per un mal segon quart dels manresans. 64 La Bruixa d’Or Manresa | White 18, Dewar 3, Little 5, Sakic 11 i Rizvic 10; Grigonis, Fotu 8 i Grimau 2. 79 Gipuzkoa Basket | Jordan 4, Dean 17, …

Diumenge 15 de Març de 2015 a les 00:01

El Gipuzkoa Basket guanya al Nou Congost per 64 a 79 en un partit marcat per un mal segon quart dels manresans.

64 La Bruixa d’Or Manresa | White 18, Dewar 3, Little 5, Sakic 11 i Rizvic 10; Grigonis, Fotu 8 i Grimau 2.

79 Gipuzkoa Basket | Jordan 4, Dean 17, Grimau 14, Hanley 8 i Doblas 9; Huertas, Huskic, Olaizola 2, Iarochevitch 3, Franch 7 i Díez 15.

Àrbitres: Pérez Pizarro, Bultó i Planells.

Parcials: 19-11, 17-26; 13-16 i 15-26.

La Bruixa d’Or Manresa no va poder fer un pas important per fer un salt a la classificació a casa davant del Gipuzkoa Basket. Els bascos van endur-se un partit amb massa errades i manca d’encert per part dels locals. Jaume Ponsarnau, que tornava com a tècnic visitant, es va endur la victòria.

El partit començava amb La Bruixa d’Or Manresa molt fort, amb un 5-0 de sortida. Després que Grimau i Hanley retallessin distàncies, Hasan Rizvic, que està fent darrerament molt bones actuacions, sumava 4 punts. Poc encert des dels 6,75 per part del Manresa, ja en aquest primer període, que acabava 19-11.

El segon quart ha estat dolent pels interessos dels locals. Començava Dean amb tres triples consecutius que posaven per davant per primera vegada els donostiarres. Això ha semblat descol·locar el Manresa, però responia White també amb un tir llunyà i Rizvic amb una cistella de 2. El partit s’ha anat desenvolupant igualat fins a la botzina camí dels vestidors.

Després de la mitja part, la balança es començava a decantar del cantó visitant tot i que La Bruixa d’Or no tenia res perdut. Quedava quatre per sobre el Gipuzkoa Basket, en un període marcat pels nervis, sobretot a l’inici. Moltes errades a ambdós costats, el marcador inicial ha durat 3 minuts llargs, només trencat per un triple inicial de Dewar. Tot quedava per decidir en el darrer temps.

El quart definitiu ha estat fatídic per a La Bruixa d’Or Manresa, amb molts nervis i poca gasolina en els moments finals. Hernández acostava els de casa però Josep Franch trencava el partit perquè Grimau posés el Guipúscoa 10 a sobre. La Bruixa d’Or Manresa s’ha vist per sota a partir d’aquell moment. White posava l’equip a 6 punts amb un 2+1, però el Manresa ja no ha pogut fer res per entrar a disputar el partit.

Pedro Martínez, deia a la roda de premsa posterior que «Gipuzkoa ha estat millor que nosaltres, han portat millor el partit; hem començat molt bé, amb molta energia, i el primer quart ha estat molt bo, però quan hem tingut dificultats ens ha pogut la pressió i ja no hem jugat bé; no tinc res a dir de la lluita dels jugadors, però els nostres percentatges no han estat bons i és difícil guanyar amb això».