Derrota de l’ICL Manresa en el cara o creu final amb el MoraBanc Andorra

La primera victòria de la temporada com a local s’escapa en un darrer minut amb errors. 91-93 favorable als pirinencs en un duel on Trapani va anotar 20 punts, i Suggs 15. 91 ICL Manresa | Cvetkovic 13, Suggs 15, Tomàs 7, Auda 6 i Andric 14; Aranitovic 7, Cakarun 7, Montañez, Trapani 20, …

Diumenge 13 de Novembre de 2016 a les 22:30

La primera victòria de la temporada com a local s’escapa en un darrer minut amb errors. 91-93 favorable als pirinencs en un duel on Trapani va anotar 20 punts, i Suggs 15.

91 ICL Manresa | Cvetkovic 13, Suggs 15, Tomàs 7, Auda 6 i Andric 14; Aranitovic 7, Cakarun 7, Montañez, Trapani 20, Belemene 2 i Costa. 93 MoraBanc Andorra | Albicy 10, Jelinek 14, Antetokounmpo 6, Martín 10 i Shermadini 15; Schreiner 2, Burjanadze 11, Stevic 4, Navarro 12, Walker 9.

Parcials: 23-29, 22-20, 21-18 i 25-26.

No va poder ser, i aquest cop va ser més a prop que mai. L’ICL Manresa va perdre davant el MoraBanc Andorra al Nou Congost. El partit va tenir moltes alternatives i es va decidir en el darrer minut des dels tirs lliures i amb un tir errat per Suggs a falta d’una dècima de segon. Trapani va ser el més destacat amb 20 punts i 18 de valoració, mentre que Suggs anotar-ne 15, i Andric 14.

El partit començava amb un encert espectacular dels andorrans des dels triples. Primers dos triples dels visitants a dins, i resposta d’Andric llançant també des de fora per primer cop en la temporada, i després a la pintura. El croat i Suggs van liderar la resistència del Manresa a l’encert andorrà. Al final dels primers minuts, Trapani també acostava els locals però l’Andorra se n’anava 23-29.

En el segon període bon inici amb triple de Trapani, i dues cistelles més de Cakarun i Cvetkovic. El base serbi capgirava el marcador pel 33-29. Burjanadze responia, i l’esparreguerí David Navarro anotava de 3 per tornar a capgirar el marcador. El partit se n’anava a la mitja part després que el grec Antetokounmpo anotés dos tirs lliures (45-49). L’ICL Manresa era allà.

Després del pas pels vestidors un altre parcial positiu. Primera cistella visitant, però Auda i Pere Tomàs acostaven els del Congost. Intercanvi de cistelles fins que Cvetkovic i Trapani tornaven a donar un petit avantatge (60-56), que s’ampliaria amb els tirs de Cvetkovic i Trapani (65-56). L’Andorra però neutralitzava l’avantatge en un tres i no res, i es posava per davant 66-67 al final del quart.

En els 10 minuts decisius, el partit va estar igualadíssim. 5 punts inicials de Trapani empenyien el Nou Congost, Andric i Suggs posaven el 77-71, però Shermandini de 2 i Walker de 3 responien. El partit va entrar en els darrers dos minuts i mig en la guerra de les faltes i els tirs lliures. L’ICL Manresa va tenir un triple de Suggs a la desesperada per guanyar a 0.1” del final.

Ibon Navarro deia al final del partit que «hem jugat un bon partit, amb altibaixos, errors concentrats en poc temps que han fet que quan teníem el partit per trencar-lo en dues ocasions no poguéssim trencar-lo; dins del partit hi ha ‘el partit’ dels moments finals, en què les coses no ens han sortit; defensivament hauríem pogut fer les coses una mica millor, no ens han sortit bé algunes coses, seguim sense obtenir premi».