Derrota a Bilbao tot i el partit seriós de La Bruixa d’Or Manresa (86-77)

L’equip del Bages va fer una excel·lent primera meitat, però el Bilbao Basket es va distanciar amb un gran encert. Debut amb La Bruixa d’Or de Peppe Poeta. 86 Bilbao Basket | Colom 14, Bertans 11, Mumbrú 24, Wragge 3, Williams 17; Raül López, Borg, Andjusic 2, Dejan Todorovic 4, Mendia i Marko Todorovic 11. …

Diumenge 8 de Febrer de 2015 a les 14:38

L’equip del Bages va fer una excel·lent primera meitat, però el Bilbao Basket es va distanciar amb un gran encert. Debut amb La Bruixa d’Or de Peppe Poeta.
86 Bilbao Basket | Colom 14, Bertans 11, Mumbrú 24, Wragge 3, Williams 17; Raül López, Borg, Andjusic 2, Dejan Todorovic 4, Mendia i Marko Todorovic 11.

77 La Bruixa d’Or Manresa | White 6, Grigonis 3, Dewar 8, Rizvic 9 i Fotu 12; Alex Hernández 13, Grimau 6, Marc García, Sakic 14, Ogilvy 2 i Poeta 4.

Parcials: 18-26, 21-12; 19-16 i 28-23.

Àrbitres: Martín Bertrán, Calatrava i Manuel.

El Bàsquet Manresa no ha pogut donar la sorpresa a casa del tercer classificat, tot i fer un partit molt seriós i un excel·lent inici. L’encert del Bilbao en el segon i el darrer quart han sentenciat l’equip de Pedro Martínez. Sakic, amb 14 punts i 20 de valoració, i Alex Hernández amb 13 punts han estat els homes destacats dels visitants.

Bon inici de partit de La Bruixa d’Or Manresa, que ha anotat 26 punts en el primer període. Els homes interiors que havien sortit d’inici, Fotu i Rizvic, feien els primers punts per empatara 4. White donava més tard el primer avantatge, i Fotu encertava des del triple per tornar a posar el Manresa al davant. Llavors Sakic es faria el dominador, superant el seu defensor i traient faltes.

El segon període ha estat molt més favorable als locals (21-12), que remuntaven per arribar al descans amb un punt d’avantatge. Abans del minut 20 debutava Peppe Poeta amb la samarreta del Manresa. El base italià ha anotat 4 punts en els pocs minuts que ha estat a pista. Les pèrdues de pilota de La Bruixa d’Or Manresa facilitaven la remuntada del Bilbao, amb un Williams intimidador i anotador.

Després del descans un parcial més igualat en què els homes de negre agafaven avantatge. Quatre punts del murcià Hernández posaven per davant La Bruixa d’Or Manresa, però responia Williams i Colom més tard amb un triple. Un altre cop, però, la bona feina dels interiors Sakic i Rizvic posaven el partit a l’abast, arribant al 58-54 al final del tercer quart.

El tram final va estar marcat per l’encert del Bilbao Basket, amb 28 punts al darrer quart. Mumbrú va rematar des de més enllà dels 6,75 els manresans, que tot i els triples finals de Fotu i Dewar no van aconseguir arribar al darrer minut de partit amb opcions de victòria. Tant a l’inici de partit com al final, Roger Grimau va ser aplaudit i homenatjat per l’afició del Bilbao Basket, que li va donar una emotiva benvinguda a Miribilla.

Pedro Martínez, a la roda de premsa, comentava que “hem portat bé el partit durant els primers minuts; ens ha faltat constància, hem tingut un momenta molt dolent al tercer quart, on hem perdut 5 o 6 atacs consecutius; el Bilbao ha mogut bé la pilota i ha aconseguit bons percentatges amb tirs alliberats”.