Inici > Bàsquet Base > Història del club

Història del club

Durant el primer semestre de l’any 1992 es van endegar els contactes entre dues entitats capdavanteres en el bàsquet manresà, el MANRESA ESPORTIU BÀSQUET i el CLUB BÀSQUET MANRESA, per tal d’unir esforços i recursos en relació al bàsquet de base de la ciutat A aquestes negociacions si varen afegir l’Ajuntament de Manresa i Caixa Manresa.

A resultes d’això, el dia 29 de Juliol de 1992 es va subscriure un protocol en virtut del qual es creava la UNIÓ MANRESANA DE BÀSQUET, formada per representants de les dues entitats esportives, amb el vist-i-plau d’Ajuntament i Caixa Manresa. Aquest protocol es va modificar en data 25 de setembre de 1995 donada la constitució d’un ens gestor que actuaria com a club esportiu, el GRUP ESPORTIU, UNIÓ MANRESANA DE BÀSQUET.

L’any 1999, les entitats esportives, van valer donar un pas endavant en la seva col·laboració, que fins a la data s’havia limitat a la gestió conjunta dels equips de base en categoria preferent acordant integrar-se de forma complerta en una nova entitat que acolliria les estructures del G.E Unió Manresana de Bàsquet i del C.B Manresa. D’aquesta forma, aquestes dues entitats desapareixien. Aquest fet suposava la culminació del projecte “UNIÓ MANRESANA” , que ja no seria una suma d’entitats diferenciades, sinó una entitat única i nova fruït de la unió i integració de les dues anteriors Aquest procés va culminar el Juny de 1999, amb la creació del C.B i UNIÓ MANRESANA DE BÀSQUET, com a secció esportiva del FOMENT DEL BÀSQUET, FUNDACIÓ PRIVADA Aquesta entitat gestionarà els equips de base del BÀSQUET MANRESA SAD.