Aquesta victòria va per tu, Rasmus!

Els homes de Pedro Martínez hauran de guanyar la setmana que ve a la pista del Reial Madrid per sortir de la zona de descens. 81 La Bruixa d’Or Manresa | White 21, Dewar 3, Grimau 5, Sakic 10 i Rizvic 6; Seeley 16, Dilys, Poeta, Hernández 1, Sánchez 9, i Fotu 10. …

Diumenge 17 de Maig de 2015 a les 20:07

Els homes de Pedro Martínez hauran de guanyar la setmana que ve a la pista del Reial Madrid per sortir de la zona de descens.

81 La Bruixa d’Or Manresa | White 21, Dewar 3, Grimau 5, Sakic 10 i Rizvic 6; Seeley 16, Dilys, Poeta, Hernández 1, Sánchez 9, i Fotu 10.

75 Movistar Estudiantes | Salgado 3, Van Lacke 13, Bircevic 10, Martín 15, Simpson 13; Creus 4, Fernández 5, Vicedo 3, Brizuela 8 i Hernangómez 1.

Parcials: 22-15, 14-23; 18-20 i 27-17.

Àrbitres: Martín Bertrán, Araña i Fernández.

Un gran Nou Congost en el darrer partit de la temprada a Manresa. La Bruixa d’Or ha guanyat després de remuntar 10 punts en el darrer quart al Movistar Estudiantes. Ara, els del Bages necessiten una victòria dificilíssima a la pista del Reial Madrid, i esperar una derrota del Sevilla per sortir de la zona de descens. La darrera plaça l’ocuparà el Fuanlabrada.

El partit ha començat molt igualat i amb moltes alternatives, i per part del Manresa White, que acabaria amb 21 punts, era el líder de l’equip. A partir del 13-13 en el minut 8, però, un triple de Seeley obria un petit forat que al final del quart seria de 7 punts (22-15).

El segon període ha estat nefast per als interessos del Manresa. Un parcial de 14-23 deixava els madrilenys per davant a la mitja part. La bona defensa del català Joan Creus per part d’Estudiantes ha estat la clau del quart. Creus, Martín i Brizuela han liderat l’anotació visitant. El Manresa resistia amb akic i Seeley, que també va rubricar un bon partit.

La segona meitat començava amb Van Lacke posant un avantatge de 10 punts per al Movistar Estudiantes. La bona feina de Roger Grimau, però, mantenia amb vida La Bruixa d’Or Manresa. Sakic i més tard Alfonso Sánchez, que està encaixant a Manresa com ningú, posaven el Bàsquet Manresa a prop.

En el darrer quart, La Bruixa d’Or Manresa ha fet valdre el factor del Nou Congost per menjar-se el rival. Parcial de 27-17 amb un inici amb triple de Fotu, que seguia amb dos Seeley en contraatac i una altra esmaixada del neozelandès. Seeley i White anotarien a poc més d’un minut dos triples consecutius que pràcticament tancaven el partit. Al final, 6 punts per sobre La Bruixa d’Or Manresa, que es guanya el dret de somiar amb la salvació fent una heroïcitat.

Pedro Martínez, deia a la roda de premsa que «primer de tot m’agradaria dedicar la victòria de l’equip en nom de tothom a la memòria del Rasmus Larsen; ha estat un partit molt difícil, amb un moment crític quan estàvem a 10 punts; el partit estava molt complicat quant ells estaven inspirats de 3; amb molt esforç i l’afició ajudant molt hem gunyat un partit que ens va molt bé per continuar en la lluita».

El Nou Congost ha guardat un minut de silenci en memòria de Rasmus Larsen. En un dels passadissos del Nou Congost hi havia una zona dedicada a ell, amb llibres de condol.