Amb patiment, però arriba la vuitena

El Bàsquet Manresa i el Nou Congost superen l’Iberostar Tenerife per 75 a 73 gràcies a dos tirs lliures de White a falta de 3 dècimes. Bon partit del base americà amb 23 punts. La Bruixa d’Or Manresa va aconseguir una victòria important, la segona consecutiva i la tercera dels darrers 4 partits en derrotar …

Diumenge 29 de Març de 2015 a les 22:56

El Bàsquet Manresa i el Nou Congost superen l’Iberostar Tenerife per 75 a 73 gràcies a dos tirs lliures de White a falta de 3 dècimes. Bon partit del base americà amb 23 punts.

La Bruixa d’Or Manresa va aconseguir una victòria important, la segona consecutiva i la tercera dels darrers 4 partits en derrotar per només 2 punts l’Iberostar Tenerife. Partit amb final d’intriga que va tenir pendent al públic fins la darrera dècima. Amb aquesta victòria, els del Bages surten de la zona de descens.

Des de l’inici els jugadors del Manresa van demostrar que lluitarien a totes per la victòria. Grimau estrenava el marcador i White de seguida escalfava el canell amb 2 triples consecutius. Rizvic, amb una lluita exemplar sota la cistella un cop més, afegia els seus punts. El Tenerife resistia a base de tirs lliures, sobretot de Sekulic.

El segon període va ser similar en quant a l’anotació del Manresa, que aconseguiria allunyar-se del rival al descans. Tot i això, una cistella de Lampropoulos permetia al CB Canarias empatar. El grec semblava perseguir La Bruixa d’Or. En el final del quart. Moment d’inspiració de Ben Dewar, que amb 3 triples sumats a un de White van posar el 45-39.

Un cop acabada la mitja part, bona sortida, amb Sakic anotant de 3 i White, que va fer de tot (fins un tap), posaven el Manresa 10 punts per sobre. Els interiors Sekulic i Lampropoulos es resistien a donar el partit per perdut, i no deixaven que La Bruixa d’Or Manresa marxés enllà. Al final del quart, després d’un altre triple de Dewar, 8 punts amunt els manresans.

Tot quedava a expenses d’un darrer quart, dolent pel que fa als interessos de La Bruixa d’Or Manresa, però prou bo per salvar la victòria. Beirán començava fent molt mal als del Nou Congost, posant els grocs a 7 punts. La tranquil·litat de Fotu servia per desencallar i mantenir diferències, però un altre cop els interiors i Beirán posaven la por al cos del Manresa. Al final, Sakic donava 3 punts d’avantatge des dels tirs lliures, però un triples de Blanco empatava a 6 segons pel final. White va creuar el camp per acabar rebent falta sota la cistella, amb 3 dècimes. Va anotar el primer tir, i tot i voler fallar el segon per activar el rellotge, va anotar. El darrer triple llunyà del Tenerife no va arribar a cistella.

Pedro Martínez, deia a la roda de premsa que «hem d’estar molt contents per haver guanyar aquest partit; hem perdut massa pilotes, hem botat massa i hem notat la pressió del moment; hem jugat molt bé d’esperit, esforç, en un partit complicat de jugar mentalment; ens ha faltat molt, però, jugar amb més clarividència, sense esperar tant; patirem moltíssim en els partits que ens queden».